Hvordan oppdatere drivere for skjermkort

Et skjermkort, også kalt et grafikkort eller skjermkort, er en dataenhet som styrer videoutgang og bistår sentralenhet med å gjengi grafikk. Datamaskiner krever programvare kalt drivere som skal installeres sammen med skjermkort og annen maskinvare slik at maskinen vet å bruke maskinvaren. Oppdatere driverne for skjermkort kan øke maskinvareytelse.

Bruksanvisning

Oppdater Video drivere med Enhetsbehandling

1 Klikk "Start", høyreklikk på "Min datamaskin" eller "Computer", "Manage" og deretter "Device Manager."

2 Utvid enhets felt som heter "Skjermkort" ved å klikke på plusstegnet (+) ved siden av den.

3 Høyreklikk på skjermkortet, velg "Properties", klikk på "Driver" -kategorien, klikk på "Oppdater driver ..." og velg "Søk automatisk etter oppdatert driverprogramvare." Vent som systemet søker etter og installerer nye drivere.

4 Start datamaskinen på nytt.

Last ned og installer Video drivere

5 Følg trinn 1 § 1, høyreklikker du på skjermkortet, og velg "Properties". Merk deg navnet og produsenten av skjermkortet.

6 Gå til nettsiden til skjermkortet er produsent og søke etter nedlastinger som er spesifikke for skjermkortet og operativsystem. Nvidia og AMD er to populære video kortlagere som vert drivernedlastinger for sine kort (se Resource lenkene nedenfor).

7 Last ned en driver oppdatering for skjermkortet.

8 Kjør driver installere / setup exe-filen som du laster ned. En installasjonsveiviser vises og veilede deg gjennom installasjonsprosessen. Vanligvis vil du klikker på "Next" og godta en lisensavtale som veiviseren installerer driverne.

9 Start datamaskinen på nytt.

Hint

  • Bad driverprogramvare er en vanlig årsak til datafeil. Hvis det oppstår feil etter en driveroppdatering, kan du vurdere å bytte ut den nye driveren med en annen.