Hvordan oppdatere Video drivere i Windows Vista

Når nye drivere blir tilgjengelig for skjermkortet i Windows Vista, er det lurt å oppdatere installerte driveren til den nyeste versjonen. Nye driverversjoner legge til funksjoner, øker stabilitet og korrekt rapportert problemer med tidligere drivere. Windows Vista gir et grensesnitt for å oppdatere skjermdriverne med Windows Update. Hvis den nyeste versjonen av skjermkortdriveren er ikke tilgjengelig via Windows Update, Vista tilbyr en manuell mulighet til å oppdatere driverne også.

Bruksanvisning

automatisk metode

1 Høyreklikk på Windows Vista-skrivebordet og klikk på "Tilpass" på høyreklikkmenyen. Velg "Skjerminnstillinger" fra alternativene for personlig tilpasning.

2 Klikk på "Avanserte innstillinger" på "Monitor" -kategorien for å vise dialogboksen Egenskaper. Åpne "Adapter" fanen og trykk på "Properties" -knappen. Gi en bekreftelse hvis brukerkontokontroll blokkerer virkningen.

3 Bytt til "Driver" og klikk på "Oppdater driver" -knappen. Klikk "Søk automatisk etter oppdatert driverprogramvare" fra veiviseren for oppdatering. Datamaskinen søker Microsoft Updates for nyere driverprogramvare enn den gjeldende versjonen installert. Den nye driveren installeres automatisk.

4 Klikk "Lukk" når installasjonen er fullført. Windows Vista skjermdriveren er oppdatert.

manuell metode

5 Last ned den oppdaterte driverprogramvare fra skjermkortet produsentens hjemmeside. For eksempel, hvis du har en NVIDIA skjermkort installert på datamaskinen din, laste ned oppdaterte drivere fra NVIDIA. Husk hvor du lagret driverinstallasjonsfilen.

6 Klikk på Windows Vista "Start" -knappen og velg "Control Panel" på "Start" -menyen. Åpne "System og vedlikehold."

7 Velg "Device Manager" og gi en bekreftelse om Vistas brukerkontokontroll er aktivert på datamaskinen. Dobbeltklikk "Skjermkort" for å utvide menyen. Høyreklikk navnet på skjermkortet.

8 Klikk "Oppdater driverprogramvare" og velg "Søk på datamaskinen etter driverprogramvare." Trykk på "Bla gjennom" knappen og finn den nedlastede driveren installasjonsfilen fra skjermkortet produsenten.

9 Trykk "OK" når du har valgt driveren installasjonsfilen og klikk "Next" for å fortsette. At føreren å installere programvaren. Skjermen kan midlertidig bli svart under installasjonsprosessen. Klikk på "OK" eller "Finish" etter den nye skjermdriveren er installert.