Hvordan opprette en trådløs tilkobling på min laptop

Hvordan opprette en trådløs tilkobling på min laptop


Du kan få tilgang til Internett fra en laptop med trådløst evner ved å etablere en trådløs tilkobling. Noen bærbare datamaskiner har en innebygd trådløst kort som kan aktiveres for å kommunisere med en ruter i nærheten. Eldre bærbare datamaskiner uten den trådløse funksjonen vil trenge en ekstern trådløs tilkobling. For å etablere nettverket, må du installere en trådløs ruter. Når nettverket er satt opp, vil den bærbare kunne få tilgang til Internett, forutsatt at den er innenfor rekkevidden til ruteren.

Bruksanvisning

1 Slå av den bærbare datamaskinen og installere den trådløse ruteren. Hvis modemet er koblet til en stasjonær PC, trekk ut kabelen. Se i ruterens manual for instruksjoner om installasjon og oppsett. Hook opp din router med trådløst modem - kabel eller bredbånd - og koble til strømledningen. Etter plugge i kablene, vil ruteren være "bro" enhet mellom datamaskinen og modemet. Hvis Internett-forbindelsen feeds en frittstående modem direkte, kan du installere ruteren ved å koble den til modemet og oppstart begge enhetene.

2 Sikre det trådløse nettverket. Så snart din router er installert, er et trådløst nettverk etablert og kan nås av alle i nærheten med en trådløs enhet, for eksempel en bærbar PC eller smarttelefoner og PDA-er. Hvis du ikke passordbeskytte nettverket, vil du bli slik at uautorisert tilgang, og du vil bli kompromittere ditt personvern og sikkerhet. Du vil bli bedt om å angi et navn på nettverket og et passord eller nøkkel når du installerer ruteren. Alle brukere på enheter som kobler seg til ruteren din må sette denne informasjonen i før du får tilgang til nettverket.

3 Slå av den bærbare datamaskinen, koble fra strømledningen og sett det trådløse kortet. Hvis din bærbare har integrert trådløs funksjonalitet, vil du ikke trenger en ekstern kort. Starte opp den bærbare datamaskinen og sett inn installasjons CD for å laste driverprogramvaren og fullføre installasjonen.

4 Aktiver trådløse kortet. Hvis du bruker et eksternt kort, kan du aktivere kortet fra sin programvare. For bærbare datamaskiner med innebygde trådløse funksjoner, funksjonen kan startes med en knapp, vanligvis med en antenne ikon.

5 Se etter signalstyrke fra systemstatusfeltet nederst til høyre på skjermen. Hvis signalet er svakt, flytte til et sted i nærheten av ruteren.

6 Dobbeltklikk på trådløsikonet i systemstatusfeltet. Du kan se en liste over alle tilgjengelige nettverk. Bla ned til du ser navnet på nettverket du opprettet, og klikk "Connect". Du vil bli spurt om et passord før du kan få tilgang til Internett. Du kan autorisere den bærbare for nettverket, slik at nettverket sikkerhet gjenkjenner den bærbare datamaskinen og ikke be om et passord for fremtidige påloggingsforsøk.

Hint

  • Det finnes forskjellige typer trådløse rutere tilgjengelig for bruk i ulike applikasjoner og innstillinger. Gjør din forskning på de forskjellige merker og typer trådløse rutere, før du får en.
  • Hvis ruteren installasjonsprogramvaren ikke be om et passord, så det etablerte nettverket vil være åpent tilgjengelig. Sørg for at du manuelt knytte et passord før du bruker nettverket.