Hvordan organisere din Mac-datamaskin

Hvordan organisere din Mac-datamaskin


Den enkleste og mest effektive måten å organisere en datamaskin er å gruppere lignende filer i mapper. "Smart Folder" funksjon som følger med alle Mac-maskin gjør prosessen med å gruppere lignende filer i mapper enklere ved å gjøre det automatisk for deg etter at du angir reglene for den smarte mappen.

Bruksanvisning

1 Klikk på "Finder" ikonet i datamaskinens dock for å åpne Finder-vinduet.

2 Klikk på "File" -kategorien og velg "New smart mappe" fra Fil-menyen.

3 Klikk på "+" ikonet for å legge til en regel til Smart Folder kriterier.

4 Klikk på venstre drop-down menyen og velg enten "Kind", "Siste Åpnet Date", "Sist endret dato", "Laget Date", "Name" eller "Innhold" fra rullegardinmenyen.

5 Fyll ut de bestemte kriterier du vil at filen skal matche, og klikk. For eksempel, hvis du bare vil at mappen skal inneholde dokumenter, velger du "Kind" fra den første rullegardinmenyen og "Dokumenter" fra den andre rullegardinmenyen.

6 Gjenta trinn 3 til 5 til du har lagt nok regler for å angi nøyaktig hvilken type filer du vil lagre i mappen. Fortsetter eksempel, hvis du bare vil at mappen skal inneholde dokumenter som er opprettet i den siste måneden, vil du legge til en regel, velg "Opprettet dato" fra den første rullegardinmenyen og angi bestemt dato i feltet.

7 Klikk på "Lagre" -knappen. Skriv inn et navn på mappen i feltet og klikk på "Lagre" -knappen som vises på nytt for å redde smart mappe.

8 Gjenta trinn 1 til 7 til du er fornøyd med datamaskinens organisasjon.