Hvordan overføre data mellom eksterne stasjoner

Eksterne harddisker, som interne disker, kan kobles til datamaskiner for bruk som en vanlig kjøretur. Når du har en koblet til, enten det er via USB, E-SATA eller Firewire, den eksterne harddisken fungerer akkurat som en intern stasjon. Hvis du har data som du ønsker å overføre mellom to av dine eksterne harddisker, må stasjonene først kobles til datamaskinen.

Bruksanvisning

1 Plugg hver harddisk strømadapteren i en stikkontakt, grenuttak eller et overspenningsvern. Koble både eksterne harddisker til datamaskinen via tilkoblingskablene som fulgte med dem. De mest brukte tilkoblinger er USB og E-SATA; de fleste datamaskiner støtter begge disse.

2 Gå til Start-menyen (Windows-logoen knappen nederst i venstre hjørne av skjermen). Klikk på "Computer" ( "Min datamaskin" i Windows XP), og deretter åpne den eksterne stasjonen mapper i egne vinduer.

3 Klikk og dra filer og mapper fra ønsket ekstern harddisk mappe til en annen ekstern disk mappe. Så snart du slipper museknappen, begynner filene automatisk kopiere til den andre stasjonen.

4 Slett de originale filene på den eksterne harddisken du kopierer fra (dette er valgfritt) og koble stasjoner fra datamaskinen. For å fjerne stasjonene, klikk på "Trygg fjerning av maskinvare" -ikonet i systemstatusfeltet, og klikk på hver av stasjonene. En ballong pop-up forteller deg når det er trygt å fjerne dem.