Hvordan overføre datafiler til en ny datamaskin

Hvordan overføre datafiler til en ny datamaskin


Du har et par alternativer når du vil overføre filer fra en datamaskin til en annen. En billig og enkelt alternativ vil være å bruke en USB-minnepinne. Flash-stasjoner er små, bærbare enheter som brukes spesielt for å lagre og overføre data. Hvis datamaskinen er utstyrt med en CD-brenner, ved hjelp av en blank CD, kan du lage en data-CD som kan leses av andre datamaskiner. Data-CDer arbeide lik minnepinner, men de ofte ikke kan bære så mye informasjon.

Bruksanvisning

Minnepenn

1 Sett inn flash-enheten i en ledig USB-port på datamaskinen. Et vindu som viser navn og stasjonsbokstaven forbundet med flashdisk vil dukke opp.

2 Klikk på "Start" -ikonet i oppgavelinjen i Windows. Klikk på "Min datamaskin" ( "Computer" i Windows Vista / 7).

3 Dobbeltklikk på navnet på flash-stasjonen. (Se trinn 1.) Dette vil åpne roten lagring katalogen på flash-stasjon (der alle filene på enheten er lagret).

4 Dra filene du ønsker å overføre til roten lagringskatalogen.

5 Koble flash-stasjonen. Koble den til den nye datamaskinen. Følg trinn 1 til 3. Dra til datamaskinens skrivebord de filene du vil overføre.

Data-CD (Windows XP / Vista / 7)

6 Sett inn en tom CD-R i datamaskinens optiske stasjonen. Lukk Autokjør-vinduet (hvis noen vises).

7 Klikk på "Start" -ikonet i oppgavelinjen i Windows. Klikk på "Min datamaskin" eller "Computer".

8 Dobbeltklikk navnet på datamaskinens CD-stasjonen. En blank Windows Utforsker-vindu åpnes.

9 Dra og slipp filene du vil overføre til den tomme vinduet. Du kan også høyreklikke på filene du vil overføre, og velg "Send til [navn på stasjonen]." Hold orden på telleren som viser hvor mye plass det er igjen på platen.

10 Klikk på "Close Session / Skriv disse filene til CD" knappen. The Burning Wizard CD åpnes. Skriv inn et navn på CD (valgfritt). Klikk "Next" for å begynne å ferdigstille CDen. CDen vil løse ut når prosessen er fullført.

11 Sett inn CDen i datamaskinen som du vil overføre filene til. Et vindu åpnes. Klikk "Åpne mappen og vis filene". Dra til datamaskinens skrivebord de filene du vil overføre.