Hvordan overføre favoritter til en ny datamaskin fra en Unworking Computer

Hvordan overføre favoritter til en ny datamaskin fra en Unworking Computer


Hvis den gamle PCen ikke vil starte, kan du være i stand til å trekke harddisken ut og koble den til din nye maskin i et forsøk på å overføre data, innstillinger og favoritter. Du kan gjøre dette enten ved hjelp av en spesiell type kabel for å koble den til en USB-port på den nye datamaskinen, eller ved å installere den gamle stasjonen til den nye PCen som en sekundær eller "slave" stasjonen. Ved hjelp av denne spesielle kabelen, kalt en SATA / IDE til USB-kabel (eller lignende verbage), er det enkleste alternativet. Denne kabelen er ikke selges i de fleste murstein og mørtel elektronikkbutikker, men du kan kjøpe det på nettet for $ 15 eller mindre, som i mai 2011.

Bruksanvisning

Fjern den gamle harddisken

1 Fjern sidepanelet fra tårnet. Du må kanskje løsne en skrue med en stjerneskrutrekker på baksiden av datamaskinen for å gjøre dette, eller det kan også være en lås du kan trekke uten bruk av verktøy.

2 Legg din tårnet ned på høykant på en hard overflate.

3 Sett håndleddsstroppen på, og fest alligator klippet på en umalt metalloverflate på PC sak. Hvis du ikke har en anti-statisk armbånd, trykker du på strømforsyningen (øverste bakre hjørne på PC) til bakken selv.

4 Trekk ut strømkabelen fra harddisken. Avhengig av hvilken type stasjon, vil denne kabelen enten ha en hvit, D-formet plugg med fire runde pinner inne (Integrated Drive Electronics, eller IDE), eller en flat, svarte pluggen (Serial Advanced Technology Attachment eller SATA).

5 Koble datakabelen fra harddisken. Hvis du har en eldre IDE-stasjon, vil dette være en lang plugg en flatkabel. Hvis stasjonen er SATA, vil pluggen ligner en mindre versjon av støpselet, festet til en flat kabel, vanligvis med en rød jakke.

6 Skyv harddisken ut av bukta. Du må kanskje fjerne noen skruer for å gjøre det. Sett harddisken til side.

Alternativ 1: Koble Kjør til IDE / SATA til USB-kabel

7 Plugg den riktige datakabelen (SATA eller IDE) til harddisken, er forsiktig med å unngå å bøye pinnene.

8 Plugg den riktige strømkabelen inn i stasjonen. Plasser stasjonen et sted i nærheten hvor det ikke vil komme i kontakt med statisk elektrisitet (dvs. ikke i nærheten av skjermen).

9 Plugg USB inn i en ledig port på den nye datamaskinen.

10 Sett strømkabelen i en stikkontakt. Windows vil oppdage stasjonen og tilordne et volum brev til den.

Alternativ 2: Installer gamle harddisken i ny datamaskin

11 Slå den nye PC-ned og koble fra alle kabler.

12 Legg datamaskinen på sin side på en hard overflate.

1. 3 Trykk og hold inne strømknappen i noen sekunder for å fjerne eventuell gjenværende strøm fra kretsene.

14 Fjern sidepanelet fra den nye datamaskinen.

15 Sett harddisken inn i en ledig 3,5 "harddiskbrønnen. Du må kanskje skru stasjonen i ved hjelp av skruehullene på sidene av stasjonen.

16 Finn en ledig datakabel og koble den til. Hvis både den gamle og den nye stasjoner er IDE, prøv å koble den gamle stasjonen til den sekundære (slave) på samme flatkabel. Hvis den gamle stasjonen er en IDE og den nye er SATA, kobler stasjonen til slave-kontakten på flatkabelen.

17 Finn en ledig strømkabel og plugg den inn.

18 Sett på panelet, plugge kablene igjen og starte opp maskinen. Windows vil tilordne en stasjonsbokstav til den automatisk.

Overfør Favoritter

19 Logg inn i Windows ved hjelp av en administratornivå konto.

20 Dobbeltklikk på "Åpne mappen for å se filer" når du blir bedt. Hvis du ikke får et spørsmål, klikk på "Start" og deretter "Computer" ( "Min datamaskin" i Windows XP).

21 Bla ut til x: \ Users {brukernavn} (erstatte "x" med uansett stasjonsbokstav i Windows er tildelt den gamle harddisken, og "brukernavn" med den aktuelle brukerkontoen navn). Hvis den gamle datamaskinen hadde Windows XP på den, gå til x: \ Documents and Settings {brukernavn}.

22 Høyreklikk på "Favoritter" og klikk "Kopier".

23 Bla ut til den nye brukeren mappe på harddisken din nye maskin. Denne plasseringen vil være på C: \ Users {brukernavn} med mindre den nye maskinen har XP på den, og i så fall er plasseringen C: \ Documents and Settings {brukernavn}.

24 Høyreklikk på et tomt område i mappen, og klikk "Lim inn."

25 Velg "Ja" når Windows spør om det er OK å overskrive den eksisterende mappen Favoritter.

26 Velg "Nei" når Windows ber deg om å overskrive en fil som heter "Desktop.ini."

Hint

  • Hvis du velger å installere den gamle harddisken til den nye datamaskinen, bør du vurdere å forlate den installert etter overføring dine favoritter. Du kan formatere den og bruke den som en ekstra lagringsplass for filer, eller installere et annet operativsystem på den.