Hvordan overføre filer fra en gammel datamaskin til en ny en via Internett

Hvordan overføre filer fra en gammel datamaskin til en ny en via Internett


Mange mennesker er avhengige av bærbare medier, for eksempel CD-er og flashdisk, når de ønsker å overføre filer fra en gammel datamaskin til en ny. Dette kan være en tidkrevende prosess med flere trinn enn du kanskje ønsker å utføre. Heldigvis er det andre muligheter som involverer bruk av Internett. Hvis begge maskinene er satt opp med Internett-tilgang, kan du sende filer fra den gamle PCen til den nye PCen i en kortere tidsperiode.

Bruksanvisning

1 Overføre filer via e-post. Men mange e-postprogrammer godta en begrenset informasjonsmengde pr melding, slik at denne metode er ideelt hvis mengden av informasjon du sender er liten. Åpne e-postprogrammet på den gamle datamaskinen, og velg "New" eller "Compose". Fest filer til meldingen og sende den til deg selv. Åpne meldingen på den nye datamaskinen og laste ned filene. Du kan bruke gratis e-posttjenester som Yahoo mail, Googles Gmail og Windows Live.

2 Send filer sikkert via File Transfer Protocol (FTP). Denne metoden innebærer å installere FTP programvare på begge maskinene og konfigurere dem slik at en datamaskin fungerer som en server og de andre fungerer som en klient. Begge datamaskinene må være på samme nettverk og må ha tilgang til Internett. Noen FTP programmene er gratis; disse inkluderer FileZilla, Coffecup og SmartFTP (se Ressurser).

3 Bruk en filoverføring tjeneste, for eksempel Sendthisfile.com, Yousendit.com og Filesdirect.com (se Ressurser). Filoverføring tjenester gir mulighet for større filer enn du kan sende via e-post og eliminere behovet for å sette opp en FTP-system. Tjenesteleverandøren vil sende filene du laster opp til e-postadressen som du skriver inn, og du kan laste dem ned på den nye datamaskinen. Forvent å betale en abonnementsavgift for å bruke denne tjenesten.

4 Lagre filer på en filopplasting nettsted. Disse nettsidene er laget for fildeling, og tjenesten er vanligvis gratis. Eksempler på filopplasting nettsteder inkludere 2share.com, megafileupload.com og Sendspace.com. Du kan laste opp filer fra den gamle datamaskinen og laste dem på den nye datamaskinen.