Hvordan overføre Nikon filer til en Mac-datamaskin

Operativsystemet Mac OS X er kjent for lett å gjenkjenne enheter og har innebygde drivere, inkludert Nikon digitalkameraer. Nikon gir bildeoverføring programvare for Mac OS X i esken når du kjøper et digitalt kamera, men du kan også bruke Image Capture til å overføre bilder og filer. En fordel med å bruke Image Capture er at du ikke trenger å oppdatere programvare eller drivere for å arbeide med bestemte Nikon kameramodeller.

Bruksanvisning

1 Slå på Nikon kamera. Koble den til Mac-en med ledningen som fulgte med den. Hvis iPhoto åpnes automatisk, lukker den.

2 Klikk på Finder-symbolet i Dock for å åpne et nytt Finder-vindu. Klikk på "Programmer" -mappen snarvei i venstre kolonne i Finder-vinduet.

3 Finn Image Capture. Dobbeltklikk på ikonet for å åpne programmet. Du kan også bruke hurtigtasten "Command" og "O" for å åpne programmer og dokumenter.

4 Tillat Image Capture flere minutter å gjenkjenne kameraet og laste filene. Dette kan ta lengre tid hvis du har et stort antall filer eller filer som er store. Hvis Image Capture ikke gjenkjenner kameraet, slå av kameraet og slå den på igjen.

5 Klikk på fanen ved siden av "Last ned til" og velg en destinasjon for å lagre filene dine. Dine mest siste og mest brukte mapper viser automatisk som destinasjon alternativer. Velg "Annet" fra rullegardinmenyen for å bla gjennom hele Mac for en destinasjon.

6 Klikk på "Last ned alle" -knappen for å automatisk laste ned alt innholdet på Nikon kamera til Mac. Klikk på "Last ned Some" hvis du ønsker å velge bildene for å laste ned. Klikk de ønskede bildene for å velge. Klikk på "Last ned" knappen. Image Capture vil automatisk åpne målet mappen der du lagret bildene etter nedlasting.

Hint

  • Klikk på "Options" -knappen for å få tilgang til nedlastingsinnstillinger for Nikon kamera, slik som å slette filer etter overføring, innebygging ColorSync-profiler og automatisk nedlasting ved tilkobling.
  • Hvis du ønsker å sette Image Capture som standardprogram når du kobler til Nikon kamera, velg "Image Capture" danner den øverste menylinjen, velg deretter "Preferences". Klikk på fanen ved siden av "Når et kamera er tilkoblet, åpne" og velg Image Capture. Lukk "Alternativer" vinduet for å lagre endringene.