Hvordan overføre XP CD Key til en ny datamaskin

Når du kjøper en kopi av Windows XP-operativsystemet, er den din til å bruke så lenge du vil, så lenge du bare bruke den på en datamaskin om gangen. Hvis du ønsker å bruke den på en annen datamaskin på samme tid, må du kjøpe en ekstra lisensnøkkel. Men så lenge du fjerner det fra en gammel datamaskin, har du lov til å overføre produktnøkkelen til en ny eller annen datamaskin. Microsoft tilbyr et program for å hjelpe deg å oppdatere nøkkelen på et annet system produkt. Bruk dette programmet og følg prosedyren for å overføre din Windows XP-produktnøkkelen til en annen datamaskin.

Bruksanvisning

1 Last ned Windows Product Update-verktøyet fra Microsofts nettsted.

2 Dobbeltklikk på programikonet for å kjøre programmet. Les sikkerhetsadvarselen og klikk "Run."

3 Klikk "Next" for å fortsette gjennom velkomstskjermen og starte prosessen. Vent til programmet for å sjekke systemressurser og finne installerte komponenter.

4 Skriv inn Windows XP-produktnøkkelen når du blir bedt. Denne består av fem grupper på fem bokstaver og tall. Du finner dette nummeret knyttet til programmet CD-etuiet, på innsiden av bruksanvisningen eller koblet til datamaskinen, avhengig av hvor du kjøpte produktet. Klikk "Next".

5 Sjekk "Restart Now" boksen og klikk "Finish". Når datamaskinen starter på nytt, vil Windows be deg om å aktivere Windows.

6 Velg enten aktivere via Internett eller over telefon. Den enkleste måten er å aktivere det på nettet.

7 Velg "Ja, jeg vil aktivere Windows via Internett nå." personvernerklæringen vil vises. Les den og klikk "Next".

8 Velg enten "Aktiver" eller "Aktiver og registrer deg." Registrering er valgfritt og vil ikke påvirke hvordan datamaskinen fungerer.

9 Klikk "Next". Etter vellykket aktivering, vil du motta meldingen "Du har aktivert din kopi av Windows." Klikk "OK" for å avslutte programmet. Windows er nå aktivert og klar til bruk.

Hint

  • Sjekk at din kopi av Windows XP er ekte, ved hjelp av Microsoft Genuine Software verktøy.
  • Hvis du trenger en ren installasjon av Windows XP på den nye datamaskinen, vil du bli bedt om å angi produktnøkkelen under installasjonen, og trenger ikke å bruke fremgangsmåten som er beskrevet ovenfor.
  • Bruk av piratkopiert programvare er en føderal forbrytelse i USA.