Hvordan Overklokk AMD 64 Athlon X2

Hvordan Overklokk AMD 64 Athlon X2


Overklokking AMD 64 Athlon X2-prosessor er en billig, om enn moderat farlig måte å presse ekstra ytelse ut av prosessoren. Overklokking innebærer å øke spenningen og hastigheten på de ulike komponentene i systemet for å oppnå høyere hastigheter og datakraft. Overklokking er farlige, som å trykke på en hvilken som helst datamaskin komponent utover sin produsentens anbefalte spesifikasjonene vil vanligvis annullere garantien og kan føre til permanent skade eller ødelegge komponenter på datamaskinen.

Bruksanvisning

Stille inn Overklokk

1 Slå din PC. Koble fra alle unødvendige eksterne enheter, slik at bare tastatur, mus og skjerm.

2 Slå på PCen og trykk på riktig tast når du blir bedt å få tilgang til BIOS. Vanligvis er dette på "Delete" -tasten, men alternativene varierer fra hovedkort til hovedkort. Rådfør deg med brukerveiledningen for nærmere detaljer.

3 Finn "Avanserte hovedkort innstillinger", "Overclocking innstillinger" eller "Klokkeinnstillinger" side. Ordlyden vil være forskjellig fra hovedkort til hovedkort. Du vil være på jakt etter innstillingene som refererer til "Hyper-transport" og "Reference Clock" hastigheter.

4 Endre riktig innstilling fra "Automatic" til "Manuell", hvis det er nødvendig. Overklokking din CPU er en tilsynelatende enkel prosess for å øke "Reference klokke" hastighet. Bump det opp i fem til trinn 10MHz. Restart datamaskinen etter hver økt, noe som gjør at det kan starte opp operativsystemet stabilt. Fortsett å øke "Reference klokke" hastighet til datamaskinen kan ikke lenger støvel stabilt inn i OS. Start PC og bringe "Reference klokke" speed ned med 10 MHz.

5 Reboot PCen din til operativsystemet.

Teste din Overklokk

6 Peke nettleseren på Prime95 nedlastingsside (se Resources for link). Last ned den kjørbare filen til et sted du kan finne lett.

7 Dobbeltklikk på ikonet for å installere programmet og følg installasjonsmeldingene, og pass på å lage en snarvei på skrivebordet.

8 Peke nettleseren på RealTemp nedlastingsside (se Resources for link). Last ned den kjørbare filen og dobbeltklikk på den for å starte programmet. Overvåk CPU temperatur under stresstesting for å sikre at den holder seg innenfor trygge nivåer. Hver CPU har sin egen sikker område av temperaturer, og den enkelte CPU vil opptre på en annen måte i henhold til stresstesting. Sørg for at CPU ikke overstiger den maksimale tillatte temperatur fastsatt av AMD.

9 Dobbeltklikk snarveien for å starte programmet. Velg "Just stresstesting" og velg "Blend test." Tillate programmet å kjøre i 12 timer, sjekker inn på det jevne.

10 Dersom testen mislykkes på noe punkt, kan du prosessoren trenger mer spenning. Reboot PCen og gå inn i BIOS. Finn siden med de nødvendige "CPU spenning" innstillinger. Øk spenningen ved den minste mulige tilvekst (vanligvis .1V) og starte PC. Start Prime95 og starte testen på nytt. Dersom testen ikke kjøre feilfritt, gjenta prosessen til det gjør.

Hint

  • Hold følgende faktorer i tankene:
  • Overklokking din CPU kan forkorte levetiden og muligens skade eller ødelegge den.
  • Overklokking din CPU kan forårsake tilfeldig fryses og stress andre komponenter i systemet, for eksempel RAM og Northbridge. Du bør være forberedt på å feilsøke disse komponentene, bør du opplever problemer med CPU clock.