Hvordan Overklokk Asus Crosshair MB

Overklokking din ASUS Crosshair hovedkort er prosessen med akselererende standardklokkefrekvenser, satt av produsenten, for forbedret ytelse. Produsenter setter klokke frekvenser som er lavere enn det fulle potensialet i sine produkter for å gjøre dem mer langvarig og for å sikre stabil ytelse. På det mest ekstreme, kan overklokking forårsake irreversible varmeskader, ødelegger noen av datamaskinens integrerte komponenter, spesielt hovedkortet. Overklokking din ASUS Crosshair vil ta flere forsøk før du får en optimal ytelse boost for din datamaskin.

Bruksanvisning

1 Start datamaskinen på nytt og trykk på "Delete" -knappen på tastaturet under oppstart for å få tilgang til BIOS, en avansert konfigurasjonsmenyen.

2 Trykk på "Høyre" piltast for å komme til "Extreme Tweaker", som ligger på toppen av velkomstskjermen BIOS. Trykk "Enter" for å få tilgang til overklokking alternativer i "Extreme Tweaker."

3 Trykk på "Down" piltast for å komme til "Ai Tuning." Trykk "Enter" og endre tuning fra "Auto" til "Manuell". Trykk på "Down" piltast for å komme til "Overclocking" og trykk "Enter" for å få tilgang til bestemte overklokking alternativer.

4 Trykk på "Down" piltast for å komme til "CPU Frequency". Trykk "Enter" og øke verdien av en økning på 10 MHz, for eksempel fra 200 MHz til 210 MHz. Trykk på "Down" piltast for å komme til "CPU Multiplier". Trykk "Enter" og endre verdien av en økning av en, for eksempel fra X8 til X9.

5 Trykk på "Høyre" piltast for å komme til "Exit", som ligger på toppen alternativlinjen av BIOS. Trykk på "Lagre og Exit" og trykk "Enter" (datamaskinen starter på nytt og implementerer dine tilpasninger).

6 Kjør et krevende program som vil gi maskinen en treningsøkt, for eksempel et spill, i minst 30 minutter. Hvis datamaskinen ikke fryser og fortsetter å kjøre godt etter 30 minutter, og deretter starte datamaskinen på nytt, gå inn BIOS og øke "CPU Frequency" og "CPU Multiplier" av en annen tilvekst som anbefalt i steps1-5.

7 Kjør et krevende program igjen for ytterligere 30 minutter. Hvis datamaskinen ikke fryser og fortsetter å kjøre godt, øke "CPU Frequency" og "CPU Multiplier" igjen. Gjenta til datamaskinen ikke kan opprettholde stabilitet, og da starter den på nytt, gå inn BIOS, og senk "CPU Frequency" og "CPU Multiplier" til den siste stabilt nivå (dette nivået vil være den optimale ytelsesøkning for hovedkortet ditt ).

Hint

  • Overklokking sterkt avhengig av datamaskinens kjøling og kjølefinne enheter. De kjøligere datamaskinen kjører, jo mer vil du være i stand til å overklokke. Vurdere å oppgradere dine kjøling og kjølefinne enheter for en enda større ytelsesøkning.
  • Overklokking er sti og feiling prosess som tar flere forsøk på å få rett. Ta deg god tid og være tålmodig. Rushing eller overklokking for mye, for fort kan føre til en varme blits som kan skade ASUS Crosshair hovedkort.