Hvordan Overklokk Intel Dual Core Xeon 5150

Hvordan Overklokk Intel Dual Core Xeon 5150


Lansert i 2007, Intel Dual-Core Xeon 5150 var en CPU beregnet for bruk i hjem og forretninger servere. Med funksjoner rettet spesielt mot lange opp-tider og lav termisk utganger, Xeon-serien var og fortsetter å være et populært valg for servere. Selv om ikke designet for overklokking, oppnå en mild overclock på en Xeon CPU er mulig, så lenge du har et hovedkort med de nødvendige funksjoner.

Bruksanvisning

Innstilling av Overklokk

1 Restart datamaskinen og gå inn i BIOS. Dette gjøres vanligvis ved å trykke på "Delete" -tasten på Power On Self Test skjermen, men tilgang metoder kan variere mellom hovedkort. Rådfør deg med brukerveiledningen for mer informasjon.

2 Bruk piltastene til å navigere til "Avanserte innstillinger, Spenning Settings eller Overclocking" seksjonen. Trykk "Enter" for å velge overskriften.

3 Finn innstillingen "FSB eller Frontside Bus". Standard FSB hastighet er 333 MHz. Trykk "Enter" for å velge alternativet og øke FSB ved 5-7 MHz. Start maskinen på nytt.

4 Kontroller at maskinen skal starte opp operativsystemet stabilt. Re-gå inn i BIOS og fortsette å heve FSB innstillingen og teste stabiliteten til systemet ditt vil ikke lenger klarer å starte opp i ditt OS.

5 Slå FSB innstillingen ned med 10 til 15 MHz og start datamaskinen.

Test din Overklokk

6 Peke nettleseren på nedlastingssiden for Prime95, et gratis program som tradisjonelt brukes for testing. Last ned programmet filen på skrivebordet og dobbeltklikk på den for å starte installasjonen. Følg instruksjonene for å installere og starte datamaskinen på nytt hvis du blir bedt om.

7 Dobbeltklikk Prime95 snarveien på skrivebordet for å starte programmet. Velg "Just Stress Testing" alternativet.

8 Velg "Blend" alternativet. La testen kjøre i 12 timer, sjekker inn på det jevne. Hvis testen mislykkes på hver kjerne, må du skru ned din clock og starte testen over. Når systemet er "Prime Stabil" i 12 timer, er din overklokke anses vellykket.

Hint

  • Overklokking din CPU vil gjøre garantien ugyldig.
  • Kontroller at du har skikkelig system avkjøling før du prøver en overclock.
  • Overklokking kan forårsake permanent skade på CPU eller andre systemkomponenter, så overklokke på egen risiko.