Hvordan planlegge en Dormer

Hvordan planlegge en Dormer


Takvinduer er vanligvis planlagt i par, siden en enkelt ark kan gjøre en bygning utseende symmetrisk ubalansert. Disse vinduer kan være dekket med taktekking som en A-ramme hette eller en buet formet tak. Men inne i bygningen, taket dormer vinduet krever vanligvis en del av veggen og taket skal åpnes opp. Bruk et ark hvor innvendig lys legger til stemningen av en andre historien rom eller loft plass. Kle opp en dormer inne med sittebenk eller oppbevaringsbenk under vinduet for å tjene som sitter plass.

Bruksanvisning

1 Skaffe hjem design bøker og blader for å gjennomgå arker. Finn design som fungerer på et gitt huset. Kjør rundt i nabolaget for å se hva dormer stiler er populære. Besøk boliger, om mulig, å få innsikt i det indre syn og virkningen av arker på stendere og sperrer. Planlegg trinnene involvert fra et snekker synspunkt, noe som kan kreve å kutte ulike vinkler å ramme arker.

2 Mål innvendig plass for en ark. Bruk en skisse pad og overføre målingene til å passe hjemmet eksteriør målinger. Husk at takbjelker og vegg studs er plassert på 16-tommers sentre, så designe dormer rammen rundt disse målingene.

3 Tegn utvendig arker å passe størrelsen på huset. Bestem taket områder av arker utfyller den arkitektoniske stilen på huset. Overfør tegningene til millimeterpapir for å sikre at hver luker er proporsjonal med huset. Undersøke loft områder for faktiske avstanden mellom takbjelkene hvis hjemmet er eldre. Ikke anta at alle hus bygd før 1940 har tak sperrene eller veggen stenderne bygget på 16-tommers sentre.

4 Overfør alle interiør og eksteriør design arbeid til millimeterpapir. Planlegg alle endelige detaljene. Bruk et vindu i hvert ark, for eksempel, som kan heves lett i tilfelle brann. Design en sittende benk under arken for å lese, hvis vinduet dormer er stor nok til å gi nok lys.

5 Planlegg interiør-dekorere design detaljer. Tegn den indre veggen fasaden til skala, som forberedelse for solskjerminger. Vurder å legge fasiliteter, som en vegg av glass murstein eller bokhylle hyller, mellom to arker fordelt innen et par fot fra hverandre. Bestem om møbler arbeider i en kort korridor som fører mot et ark vindu bygget inn i et skrånende tak.

Hint

  • Legg et skrivebord, liten sofa eller seng i nærheten av et ark vindu på slutten av en indre korridor. Når en hellingsposisjon taket er skåret ut for å gjøre plass til en stor luker vindu, er betydelig plass lagt for ekstra møbler eller en sovende område.
  • Ikke blokker arkvindu med tunge møbler, hvis det er på et loft soverom. Dormer vinduet kan være den beste måten for nødutgang.
  • Sørg for å legge rikelig blinker i alle takflater av hvert ark. En dormer vinduet kan lett lekke hvis taktekking er installert uten å blinke og riktig tetningsmasse, som for eksempel tjære.