Hvordan Probe et datanettverk

Microsoft Windows 7 har en innebygd Windows nettverksdiagnostiseringsverktøy som kan brukes til å undersøke et datanettverk for problemer og deretter automatisk fikse problemet. Dette verktøyet er laget for å diagnostisere, og deretter fikse noen de mest vanlige nettverksproblemer som "Siden kan ikke vises" og "Server er ikke tilgjengelig" med minst mulig innblanding fra brukeren.

Bruksanvisning

1 Trykk og hold på "Windows" tasten på tastaturet, og trykk deretter på "R."

2 Type "ncpa.cpl" i "Open" boksen på dialogboksen som åpnes, og trykk deretter på "Enter".

3 Høyreklikk på nettverkstilkoblingen du ønsker å sondere på vinduet som åpnes, og klikk deretter på "Diagnose". Dette vil starte Windows nettverksdiagnostikk prosess.

4 Klikk på "Sjekk for å se om problemet er løst" alternativ på nettverksdiagnostikk dialogboksen Windows. Windows vil nå prøve å starte nettverkstilkoblingen.

5 Klikk på "Se detaljert informasjon" for å se rapporten i nettverket diagnose utført av Windows.

6 Klikk på "Lukk feilsøkings" alternativet.

Hint

  • Hvis Windows ikke er i stand til å fikse nettverksproblem, og deretter skrive ned nettverket diagnose rapporten vist i trinn 5 og heller kontakte nettverksadministratoren eller en annen person med avansert teknisk know-how for å løse problemet. Du kan også kontakte kundestøtte for Microsoft (se Ressurser).