Hvordan redigere en PDF-fil til en DOC-filHvis du trenger å gjøre endringer i en PDF-fil, er tekstretusjeringsverktøyet i Adobe Acrobat veien å gå om dette. Verktøyet gjør det mulig å foreta mindre tekstredigeringene til PDF-filer konvertert fra DOC-filer. Det er viktig å merke seg at Acrobat er ikke et tekstbehandlingsprogram. Du kan ta opp tekst, men du kan ikke formatere den. For eksempel, hvis du sletter en hel setning midt i et avsnitt, vil en tom plass forbli. Vesentlige tekst bør gjøres endringer i DOC-fil, som du igjen kan konvertere til en PDF-fil.

Bruksanvisning

Bruke tekstretusjeringsverktøyet

1 Åpne PDF-filen. Åpne filen i Adobe Acrobat og ikke i Adobe Reader. Klikk på følgende toppen bar menyelementer:. "Verktøy", "Avansert redigering" og "tekstretusjeringsverktøyet" Velg "tekstretusjeringsverktøyet."

2 Klikk på teksten du vil redigere. En blå markeringsramme vil omgi en del av valgbar tekst. Dra markøren over teksten for å velge det for redigering.

3 Skriv inn over den markerte teksten til å lage ny tekst. Slett den markerte teksten ved å trykke på "Delete" eller "Tilbake" knappene på tastaturet. I motsetning til et tekstbehandlingsprogram, vil ekstra tekst ikke vikle rundt margen eller fortsette på neste linje i avsnittet. Trykk på "Enter" knappen på tastaturet for å opprette en tom linje der du kan skrive.

4 Dra markøren over teksten for å endre fonter. Høyreklikk og velg "Properties". En dialogboks med flere faner vises. Velg "Text" -kategorien. Fra "Skrift" rullegardinmenyen, velg font av ditt valg, for eksempel Times New Roman.

5 Klikk på "Font Size" rullegardinmenyen og velg en annen punktstørrelse for å endre størrelsen på teksten.

6 Endre skriftfarge ved å klikke på den lille boksen ved siden av ordet Fill. En farge gane vises. Klikk på en av disse fargene for å endre fargen på den markerte teksten.

7 Klikk på "Other Color" for å velge en annen farge. En ny dialogboks, farge, vises. Dra bar eller klikk på fargespekteret. Hvis du kjenner RGB-kode, skriver tallene i den røde, grønne og blå bokser. Gjør det samme hvis du vet HSL-kode for Hue, metning og lysstyrke.

8 Klikk "OK" for å lukke Color dialogboksen. Klikk på "Close" for å lukke dialogboksen Egenskaper. Lagre dokumentet.

Hint

  • Du kan endre teksten til valg av skrifttype bare hvis det skrift er installert på datamaskinen, eller innebygd i PDF-filen.
  • Tekst attributter som Fet og kursiv er funnet i Font nedtrekksmenyen og er skriftspesifikke.
  • Legge inn nye linjer med tekst vil påvirke bunn margin.
  • Klikk utenfor markeringsrammen for å fjerne markeringen.
  • Tekstretusjeringsverktøyet er bare tilgjengelig i Adobe Acrobat. Det er ikke tilgjengelig i Adobe Reader.