Hvordan redigere Maple DAT filer

Hvordan redigere Maple DAT filer


Maple er en datamaskin algebra programvare utviklet av Symbolsk Computation Group i 1988, ved University of Waterloo i Waterloo, Ontario, Canada. I dag er Maple mye brukt på grunn av sin fleksibilitet og enkle grensesnitt. Brukere kan bruke tradisjonelle matematiske notasjoner til å samhandle med programvaren og motta omfattende numeriske beregninger støtte. Utgangen av dine beregninger kan vises på skjermen, men kan også bli skrevet til en DAT, eller data, fil. I Maple, skaper "writedata" -funksjonen en DAT-fil fra innholdet i en liste, matrise eller vektor og "readdata" -funksjonen leser data fra DAT-filen. DAT-filen er i utgangspunktet en tekstfil.

Bruksanvisning

1 Gå til "Start" -menyen og skriv "Wordpad" uten anførselstegn i "Run" boksen. Klikk på "WordPad" oppføring som vises i resultatlisten for å åpne WordPad. WordPad er en innfødt Windows tekst editor som er i stand til å vise formatering av datafilen riktig.

2 Gå til "Fil" -menyen og klikk på "Open" alternativet. Alternativt kan du trykke på "Ctrl" og "O" tastene samtidig. Åpne vinduet kommer opp.

3 Klikk en gang på rullegardinmenyen ved siden av "File name" tekstboksen og velg "Alle dokumenter

(.)" Alternativet. Bruk den innebygde filbehandleren for å finne og velge DAT-filen.

4 Klikk på "Open" knappen for å åpne DAT fil i WordPad. Filen vil beholde formateringen. Du vil se liste, matrise og vektorelementer. Velg et element med markøren og erstatte den med noe annet element. Du kan redigere noe og endre verdier; Men er det ikke anbefales å endre en verditypen (for eksempel et tall med en bokstav).

5 Klikk på "File" og velg "Lagre" for å lagre endringene. Alternativt kan du trykke på "Ctrl" og "S" tastene samtidig.