Hvordan redigere temaet i PowerPoint 2007

Hvordan redigere temaet i PowerPoint 2007


Introdusert i PowerPoint 2007, temaer erstattet designmaler som var tilgjengelige i tidligere versjoner i henhold til Microsofts nettsted artikkel: "tilpasse og lagre et tema i PowerPoint 2007. Temaer gi deg muligheten til å bruke stiler for å gi lysbildene og gi dem en mer profesjonelt utseende og appell. Disse temaene gir et sett med temafarger, fonter og effekter for å tilpasse stilen og se dine presentasjoner.

Bruksanvisning

1 Klikk på "Design" -fanen på båndet. Finn temaer delen i mellom "Page Setup" og "Bakgrunn" deler av menylinjen.

2 Velg et tema du ønsker. Dette vil sette opp presentasjonen til å se ut temaet for ditt valg.

3 Klikk på "Farger" alternativet. Den farger alternativet vil vise en dråpe liste over farger å velge mellom for temaet.

4 Klikk på "Opprett nye temafarger" -knappen nederst i "Colors" drop-listen. En dialogboks vil vises, slik at du muligheten til å tilpasse fargene for temaet.

5 Tittel valget ved å skrive inn et navn for den inn i "Name" tekstboksen nederst i dialogboksen. Klikk på "Lagre" -knappen. Du kan nå finne din tilpasning ved navn, i "Colors" drop-listen.

6 Klikk på "Fonts" -knappen under "Farger" alternativet. En dråpe listen vil vises for en forhåndsinnstilt liste over skrifttyper. Du kan selv tilpasse fontene dine ved å velge de skriftene du ønsker overskriften og kropp.

7 Klikk på "Opprett nytt tema Fonts" -knappen. Dialogboksen vises.

8 Klikk på "Overskrift Skrift" drop liste å velge en skrifttype for overskriften på teksten i temaet. Klikk deretter på "Body Skrift" drop liste å velge en skrifttype for brødteksten. Den "Sample" tekstboksen vil vise resultatene av ditt valg.

9 Navnet ditt valg ved å skrive inn et navn du ønsker i "Name" tekstboksen. Klikk på "Lagre-knappen". Ditt valg vil nå vises i "Skrift" drop liste for rask tilgang når du ønsker å bruke eller endre skrift for dine temaer.

10 Klikk på "Effects" -knappen rett under "Fonts" -knappen. Effekt alternativet endrer utseendet på linjer og grenser temaene.