Hvordan redusere størrelsen på et bilde slik at det vil laste ned raskere

Hvordan redusere størrelsen på et bilde slik at det vil laste ned raskere


Re-sizing bilder har blitt en svært vanlig oppgave som flere og flere mennesker dele sine bilder og bilder på nettet. En grunn mange mennesker trenger å re-size et bilde er fordi filstørrelsen er for stor for opplasting eller nedlasting. Du kan redusere filstørrelsen for et bilde ved å endre filtype eller ved å endre oppløsning. Oppløsningen av et bilde er basert på antall piksler som den inneholder. Windows 7 gir brukeren muligheten til å enkelt endre størrelsen noe bilde. Med Windows 7, kan du bruke Paint-programmet eller Windows Live Photo Gallery til å re-størrelse bilder på et øyeblikk. Jo mindre filstørrelsen, vil jo raskere et bilde laste opp eller ned.

Bruksanvisning

Re-size et bilde i Paint

1 Åpne Paint. Klikk på "Start" -knappen og velg "Alle programmer". Klikk på "Tilbehør" og velg deretter "Paint".

2 Åpne bildet du ønsker å re-størrelse. Klikk på "File" og velg "Open" for å finne bildet. Bildet skal åpnes i Paint.

3 Re-størrelse på bildet. Klikk på "Image" fra menyen som ligger på toppen av siden og velg "Re-size" fra rullegardinmenyen.

4 Sjekk "Prosent" og deretter skrive inn en numerisk verdi i både "Horisontal" og "Vertical" bokser. For eksempel, hvis du skriver inn 75 i boksen, vil det redusere ditt bilde til 75 prosent av den opprinnelige størrelsen. Husk å skrive inn det samme nummeret i hver boks, slik at bildet ikke er forskjøvet i størrelse. Klikk "OK" for å aktivere endringene.

5 Lagre bildet for fremtidig bruk. Sørg for å gi denne filen et nytt navn hvis du vil beholde en kopi av originalen i større størrelse. Hvis bildet ikke var en JPEG-fil til å begynne med, lagre det som en JPEG-fil for å redusere størrelsen enda mer.

Re-size Bilder i Windows Live Photo Gallery

6 Klikk på bildet du ønsker å re-størrelse fra i mappen der den ligger.

7 "Windows Live Photo Gallery" vinduet skal åpnes med en visning av bildet.

8 Klikk på "File" -menyen, klikk "Re-size».

9 I dialogboksen som åpnes, bruker du rullegardinmenyen for å velge den nye størrelsen.

10 Klikk "Re-størrelse og Lagre" for å ta i bruk endringene og lagre bildet.