Hvordan registrere ditt eget nettsted domene

Hvordan registrere ditt eget nettsted domene


Selv om du ikke er helt klar til å lansere en snazzy nytt nettsted, registrere ditt eget nettsted domenenavn er første skritt for å skape ditt eget hjørne av cyberspace. Et domenenavn som gjenspeiler ditt synspunkt, din bedrift eller ditt produkt gir deg troverdighet fra det offentlige ved at du ser mer profesjonell. Ved hjelp av søkeord i domenenavnet som gjenspeiler din bedrift eller produkt kan bidra til å drive trafikk til nettstedet ditt gjennom søkemotorer og gjøre nettstedet enkelt for kundene å huske. Å velge riktig navn er den første, og ofte det vanskeligste, trinnet i å registrere ditt domenenavn.

Bruksanvisning

1 Velg flere navnealternativer for ditt nettsted. Hvis du er mest interessert i en ".com" top-level domain name (TLD), kan førstevalget allerede er tatt av noen andre. Har flere navn i tankene før du starter registreringsprosessen, og vurdere andre utvidelser, for eksempel ".net" eller ".org".

2 Velg en registrar for å hjelpe deg registrere ditt domenenavn, for eksempel GoDaddy, Register.com eller Namecheap. Det er hundrevis av registrarer godkjent av Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) til å selge domenenavn. Pass på at registraren du velger er et akkreditert av ICANN ved å søke etter den på ICANN autoriserte registrar listen. Årlige priser og tjenester som tilbys, for eksempel Web hosting, varierer fra registrar, så undersøker hver nøye før du bestemmer på en registrar.

3 Angi domenenavnet ditt valg. Din favoritt er kanskje ikke tilgjengelig, så fortsette å prøve til du finner en akseptabel domenenavn. Noen registrarer hjelpe ved å foreslå navn som ligner på ditt første valg, for eksempel "example.net" eller "examples.com" i stedet for "example.com".

4 Skriv inn nødvendig kontaktinformasjon. Denne informasjonen er nødvendig av ICANN. Du må legge inn informasjon for fire typer kontakter, selv om du kan skrive inn den samme personen, mest sannsynlig selv, for hver av kontakttyper. Organisasjonen kontakt regnes domenenavnet eier, og den administrative kontakten er den personen som håndterer alle administrative behov. Den tekniske kontakten er ansvarlig for alle tekniske aspekter av domenenavnet, mens betalingskontakt betaler register avgifter og håndterer andre betalingsproblemer etter behov.

5 Velg alternativer for ditt domenenavn etter å ha valgt et tilgjengelig navn. Plukk lengden på registreringen, som ofte er mellom ett og 10 år. Ett år er minimum engasjement, men det er ofte en bedre avtale for å kjøpe en lengre sikt - du kan få en rabatt for å kjøpe flere år foran. Noen registrarer tilbyr automatiske fornyelser, noe som betyr at ditt kredittkort eller PayPal-konto blir automatisk belastet ved slutten av registrerings sikt inntil du avbryter den. Dette alternativet kan bidra til å sikre kontinuitet på nettstedet ditt ved å fjerne sjanse du kan glemme å fornye den.

Mange registrarer gi støtte domenenavn, som er navn som er det samme som den du valgte, men med ulike utvidelser, for eksempel ".org" eller ".info". Disse er ofte tilbys til en rabattert pris, så du har muligheten til å kjøpe dem sammen med den originale domenenavnet. Du må fornye dem akkurat som du fornye hoved domenenavn.

Avgjør om du ønsker å velge private domeneregistrering. Det er vanligvis en avgift knyttet til privat registrering. Dette alternativet er laget for å bidra til å redusere mengden av e-post spam, junk brevpost og telefonsalg samtaler du mottar. Hvis du registrerer domenet offentlig, vises din personlige informasjon på WHOIS-nettstedet, som er en online søkbar database over alle domenenavn i bruk. Det gir navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse for hvert domenenavn eier. Velge privat registrering viser informasjon om en proxy selskap i stedet for din informasjon. Fullmakts selskapet enten tilhører registratoren bedrift eller partnere med det.

6 Skriv inn din Web vert primære og sekundære navneservere når du blir bedt. Dette leder domenenavnet til nettstedet ditt. Du kan sannsynligvis finne denne informasjonen ved å logge inn på din web hosting konto og ser under vertens vanlige spørsmål - ". DNS" søk etter "domenenavn transfer" eller Hvis du har problemer med å finne navneservere, ring eller send ditt Web vert, som bør kunne gi deg den informasjonen.

Hvis du ikke har en web-hosting selskapet ennå, kan det hende at registrar tilby domeneparkeringstjenester. Parkering er når ditt domenenavn er rutet til en dummy webside for en kort tid. Hvis du ønsker å dra nytte av denne tjenesten, må du kontakte registraren å spørre hva som vises på sine dummy websider - noen fylle siden med reklame du ikke godkjenner eller tjene penger fra. Andre plasser en filler bilde, for eksempel "Under Construction", på siden.

7 Betal for ditt domenenavn ved hjelp av et kredittkort eller din PayPal-konto, hvis akseptert av registratoren.

Hint

  • Den ICAAN utgivelser domenenavn utvidelser og noen ganger begrenser dem til visse markedssegmenter. Bare fordi du har sett en forlengelse du liker på Internett betyr ikke at det er tilgjengelig for deg. Noen, som ".com", ".info", ".net" og ".org" kan kreves av alle. Andre er begrenset. For eksempel ".biz" skal brukes av bedrifter bare når "Edu" er beregnet for skoler og utdanningsinstitusjoner.
  • Hvis du bestemmer deg for du er misfornøyd med din registrar selskap etter at du har registrert ditt domenenavn, kan du enkelt overføre din registrering til en annen registrar selskap. De fleste krever en 60-dagers ventetid etter den første registreringen for å overføre domenenavn registrering, og det er ofte en overgangssum involvert.
  • Cybersquatting, eller registrering av domenenavn som de registrerer partene har ingen tilknytning med den hensikt å selge dem, kan skade din lommebok og omdømmet til virksomheten din. Cybersquattere registrere domenenavn som gjenspeiler ofte kjente personer, varemerker eller populære bedriftene, og deretter selge navnene på ublu priser til den rettmessige person eller virksomhet. Du har ingen kontroll over hva som går inn på en side med virksomhetens navn som domenenavn med mindre du har registrert det navnet. Folk søker etter din virksomhet på nettet kan i stedet finne en pornografisk nettsted, for eksempel. Du kan bekjempe cybersquatting ved å registrere ditt domenenavn før du går live med din virksomhet hvis mulig. Hvis navnet på virksomheten ikke er ute i offentligheten ennå, er det lite sannsynlig at en cybersquatter ville ha kjøpt den. Også alltid fornye domenenavn registrering noen dager før den utløper; hvis du lar den utløper, kan en cybersquatter registrere den ut fra under deg, så prøve å selge den tilbake til deg.