Hvordan Remote Access en Linux datamaskin fra Windows

Det finnes en rekke alternativer for å koble til en ekstern Linux-maskin fra Windows. Mens den mest populære løsningen forblir Secure Shell, eller SSH, remote desktop alternativer som Virtual Networked Computing, eller VNC, kan du helt kontrollere en stasjonær som om du satt foran den. Mange andre løsninger finnes, spesielt for overføring av filer, men SSH bunter mange av dem sammen og gjør andre, for eksempel Telnet, foreldet av sikkerhetsmessige grunner.

Bruksanvisning

Secure Shell

1 Last ned en Secure Shell klient. Det er mange tilgjengelige for Windows, men den mest populære er gratis klient PuTTY (se Ressurser).

2 Skriv inn navn IP-adressen eller domenet til Linux datamaskinen du prøver å få tilgang.

3 Skriv inn "22" i portfeltet med mindre du vet Secure Shell server på den eksterne maskinen bruker et annet språk enn standardporten.

4 Skriv inn påloggingsinformasjonen hvis kunden har opsjon på å gjøre det, eller klikk "Connect" og skriv inn brukernavn og passord når serveren spør.

Virtual Networked Computing

5 Last ned og installer en VNC klient / Viewer hvis det ikke er en sammen med din versjon av Microsoft Windows. TightVNC og RealVNC er to populære klienter for Windows 'brukere (se Ressurser).

6 Skriv inn VNC-server IP-adresse i den aktuelle boksen etter at du har åpnet VNC Viewer.

7 Velg tilkoblingsprofilen fra alternativene. Vanligvis standardinnstillingene vil fungere fint, men hvis du kjører på et lokalt nettverk, kan du vanligvis bruke høy båndbredde alternativer for bedre kvalitet.

8 Klikk på "Connect" og skriv inn passordet ditt for tilkobling for å få tilgang desktop Linux maskin.

Hint

  • Mange VNC servere også kjøre en liten webserver i bakgrunnen slik at du kan koble til og samhandle med skrivebordet gjennom en Java-applet i nettleseren din. Vanligvis kjører serveren på standard port for VNC, "5900", pluss skjermnummeret du har tilgang. Så "http: // myhost: 5901" vil gi deg tilgang til primærskjermen.