Hvordan rengjøre en Dell laptop skjermen

Hvordan rengjøre en Dell laptop skjermen


Dell bærbare skjermer bruker liquid crystal display (LCD) teknologi, som driver primært med skinner bakgrunnsbelysning gjennom en flytende krystall stoff som lagres mellom to glassplater inne i en skjør, belagt, plast skjermen. På grunn av dette, bærbare skjermer, som alle LCD-skjermer, er spesielt utsatt for skader, og krever spesielt vedlikehold. Å vite hvordan du skal rengjøre den bærbare skjermen Dell vil hjelpe deg å holde skjermen lyse og unngå å forårsake permanent skade på skjermen, for eksempel ødelagte piksler, misfarging og belegg degradering.

Bruksanvisning

1 Slå den bærbare datamaskinen. Slå av den bærbare datamaskinen før du rengjør skjermen vil bidra til å forhindre maskinvaren fra shorting ut om rensemiddel skjer å falle i den bærbare datamaskinen. Også trekke ut strømledningen fra den bærbare datamaskinen for å sikre at ingen elektrisk strøm går inn i den bærbare datamaskinen. Å gjøre disse tingene vil også holde deg trygg i tilfelle du søler rengjøringsmiddel nær laptop.

2 Forbered et rengjøringsmiddel. Hell destillert vann og hvit eddik, i like deler, i en tom sprayflaske. Det er viktig å bruke destillert vann, som vann fra springen inneholder mineralpartikler som vil forlate en uklar, hvit rester på den bærbare skjermen på grunn av oppløsende mineraler. Som et alternativ kan man helle destillert vann og 70 prosent isopropylalkohol, i like deler, inn i sprøyteflaske.

3 Softly tørke av skjermen med en ren mikrofiberklut og rengjøringsmiddel. Spray rengjøringsmiddelet på en ren mikrofiberklut og tørk av skjermen forsiktig i én retning. Ikke spray rengjøringsmiddel direkte på laptop-skjermen fordi tåke kan gå inn i bærbare, forårsaker skade på kretskort og andre maskinvarekomponenter. Av samme grunn, å unngå metning av duken i rengjøringsløsningen slik at løsningen ikke drypper inn i den bærbare datamaskinen.

4 Tørk laptop skjermen. Bruk en tørr, ren mikrofiberklut for å fjerne eventuelle gjenværende rengjøringsmiddel fra laptop skjermen. Lukke den bærbare datamaskinen før skjermen helt tørker vil føre til fukt inn i laptop, shorting den ut eller på annen måte forårsake skade på maskinvaren. Igjen, når du gjør dette, må du ikke trykke på skjermen, da dette kan forårsake permanent skade på piksler. Alternativt kan du vente til den bærbare skjermen for å lufttørke før du slår den på igjen.

5 Etter laptop skjermen er helt tørr, trykk på strømknappen på den bærbare datamaskinen for å slå den på igjen. Når operativsystemet fullt laster, sjekk for å se om noen merker, skitt eller urenheter forbli på skjermen. Gjenta trinnene over for å rengjøre flere flekker, men ikke trykk hardere eller skrape på skjermen for å rydde dem bort.

Hint

  • Du kan følge de samme rengjøringsmåten for å rengjøre alle LCD-skjerm, inkludert LCD-TV og stasjonær datamaskin monitors.Although du kan kjøpe klutene for rengjøring LCD-skjermer, vil noen av disse produktene igjen en skyet rester. Hvis du bestemmer deg for å kjøpe en spesiell rengjøringsløsning for LCD-skjermer, er en rengjøring spray det beste alternativet.
  • Vær forsiktig når du bruker isopropylalkohol, som det er en brennbar liquid.Do ikke tørke av skjermen med en T-skjorte eller noen stoffer som har grove fibre, da disse vil lage riper i skjermen og gi permanente linjer over den. Unngå papirprodukter, som toalettpapir og papirhåndklær, som også vil skade skjermen er surface.Never bruke et glass-rengjøringsmiddel for å rengjøre den bærbare skjermen. De sterke kjemikalier som finnes i disse løsningene forårsake permanent misfarging av skjermen, gradvis snu det gule.