Hvordan Reset brukernavn og passord på Linux

Linux er et operativsystem basert på Unix. På Linux, har hver bruker til å logge inn med sitt brukernavn og passord; uten disse tokens av autentisering (eller myndighet delegert fra en annen legitim bruker), kan en bruker ikke kjøre et enkelt program på Linux. Hvis du har en eksisterende konto på et Linux-system, kan du endre brukernavn og passord for å logge på - uten å måtte endre fil eierskap eller flytte en fil til en annen katalog for hånd.

Bruksanvisning

1 Logg inn på datamaskinen som brukeren "root" ved å skrive inn "root" som et svar til "login:" prompt, og deretter skrive inn root-passordet som et svar til "passord" spørsmål. Lansere et kommandoskall enten ved å logge deg inn i tekstmodus eller starte et terminalvindu fra det grafiske brukergrensesnittet.

2 Endre brukernavnet for kontoen ved å skrive inn følgende kommando i et skall på:

usermod -m -d / home / newbruker newbruker olduser

Erstatt "newbruker" med det nye brukernavnet for kontoen, og "olduser" med det gamle brukernavnet. Trykk enter." Den "usermod" -kommandoen vil endre navnet på kontoen mens du holder samme numeriske brukerid, skaper det nye hjemmet katalogen "/ home / newbruker," flytte til det alt innholdet på den gamle hjemmeområdet og slette den gamle hjemmeområdet.

3 Tilbakestille passordet for kontoen ved å skrive inn følgende kommando i et skall:

passwd newuser

Trykk enter." Linux vil be deg om å gå inn og gå inn det nye passordet for kontoen, trykke "Enter" etter passordet begge ganger. Etter det, vil de "newbruker" konto være klar til bruk med de samme filene og tillatelser tidligere stede for "olduser."