Hvordan Reset en bios passord i Windows

Hvordan Reset en bios passord i Windows


Det er flere grunner til en datamaskinens BIOS / CMOS minne kan ha tilbakestilles. Noen av disse grunnene kan inkludere en glemt BIOS passordet, en over-klokket prosessor, vil PC ikke starte eller generell systemsvikt. Tilbakestille minnet om en BIOS returnerer effektivt sine CMOS til fabrikkinnstillinger uten passord. Den BIOS lagrer informasjon om en PC maskinvare og drives av batteri. Når BIOS er tilbakestilt, kan CMOS-innstillingene justeres til din smak.

Bruksanvisning

Hvordan Reset en BIOS

1 Slå av PC-en. Klikk på "Start" og velg "shut down" fra menyalternativene. Koble datamaskinen fra strømkilden.

2 Jord deg selv eller PC for å beskytte mot elektrostatisk utladning og skade. En anti-statiske håndleddet band er den ideelle løsningen.

3 Koble fra alle eksterne enheter, for eksempel mus, tastatur eller skjerm, fra PC-en.

4 Legg maskinen på et flatt underlag, fortrinnsvis på en antistatisk matte og vanligvis riktig side opp. Fjern forsiktig skruene fra Kapslingsdekslet. Ta av dekselet for å blotte innsiden av maskinen.

5 Finn nikkel-batteri, som vanligvis legges flat, men kan bli stående på noen hovedkort. fjerne batteriet forsiktig for hånd. Vent i fem minutter og sett batteriet.

6 Sett på lokket, skru til skruene og koble til alle kabler og strøm til datamaskinen. Datamaskinens BIOS er nå tilbakestilt til fabrikkinnstillingene. Juster BIOS-innstillingene under oppstart eller vente og PCen skal automatisk laste inn standardinnstillingene og operativsystemet.

Hint

  • For å justere BIOS-innstillinger umiddelbart, vil de første oppstart skjermer forteller deg hva knapp du skal trykke for å få tilgang. Det er vanligvis en "F1 til F12" tasten, "Esc" -tasten eller "Delete" -tasten.
  • Hvis du velger å skrive inn et nytt passord, skriv det ned og holde et trygt sted. BIOS-passord er lett beseiret.