Hvordan Reset en bios passord på en Acer laptop

Acer bærbare datamaskiner er utstyrt med en BIOS-verktøyet. BIOS (som står for "Basic Input Output System") fungerer som et grensesnitt mellom maskinvaren og programvaren som er installert på datamaskinen. På noen datamaskiner, kan en BIOS passord kreves for å starte datamaskinen og gjøre endringer i BIOS-innstillingene. Hvis du ikke får tilgang til BIOS-innstillingene og ikke vet hvordan å resette BIOS passordet, kan du bli fristet til å sende maskinen tilbake til produsenten for reparasjon. Heldigvis er det ikke nødvendig da det er en enkel måte å gjøre dette på egen hånd.

Bruksanvisning

1 Gå til "Start" og deretter utføre et søk på "Ledetekst." Windows Start-knappen er plassert i nedre venstre hjørne av skjermen.

2 Dobbeltklikk på "Ledetekst" for å åpne programmet. Du må bruke MS-DOS-kommandoer for å resette BIOS passordet.

3 Skriv inn følgende kommandoer en etter en i den rekkefølgen som vises:

debug

o 70 2E

o 71 FF

slutte

Sørg for at du skriver inn bokstaven "o" og ikke en null på begynnelsen av den andre og tredje kommandoer.

4 Restart datamaskinen ved å klikke på "Start", "Shutdown" og deretter "Start". BIOS-passord blir nå tilbakestilt til standard.

Hint

  • Hvis du ikke ønsker å bruke ledeteksten for å resette BIOS passordet, kan du i stedet ta den bærbare CMOS batteriet plassert på hovedkortet. Ta ut batteriet i noen sekunder og deretter sette det tvinger BIOS for å tilbakestille til fabrikkinnstillingene. Du må demontere Acer laptop for å gjøre dette. Denne metoden krever langt mer innsats og utgjør en risiko for å skade de interne komponentene i den bærbare datamaskinen.