Hvordan Reset en HP datamaskin

Hvordan Reset en HP datamaskin


Når datamaskiner er rammet med ødeleggende virus eller bruker sneglefart fordi så mange programmer installert på den, kan de tørkes og tilbakestilles til fabrikkinnstillingene ved å tilbakestille datamaskinen. Med Hewlett Packard-datamaskiner, er denne fremgangsmåte referert til som "recovery" og er lett utføres. Likevel bør gjenvinnerfunksjonen bare brukes som en siste utvei, fordi, med mindre du har alle filene dine sikkerhetskopierte, vil de være tapt for alltid. Noen HP-datamaskiner leveres med gjenopprettingsdisker, som gjør gjenopprettingsprosessen kortere og lettere, mens andre ikke gjør det. Finn ut om du har disse diskene før du starter en gjenoppretting.

Bruksanvisning

Med Recovery Disk

1 Overfør alle personlige filer du ønsker å beholde, på en ekstern harddisk, hvis det er mulig. Hvis datamaskinen ikke starter opp på riktig måte, kan du ikke sikkerhetskopiere disse filene.

2 Koble fra alle eksterne enheter fra datamaskinen, bortsett fra skjermen, tastaturet og musen. Hvis de andre eksterne enheter forbli tilkoblet under gjenopprettingsprosessen, kan datamaskinen ikke gjenkjenner sine USB-porter etterpå, hindrer harddisken fungerer som den skal.

3 Slå på datamaskinen. Trykk på F1 når den første logoen vises. Trykk høyre piltast for å markere "Boot", og trykk pil ned-tasten for å markere "Boot Device Priority". Trykk enter.

4 Trykk på pil ned og markere oppført CD-ROM-stasjonen. Trykk på plusstasten til CD-ROM-stasjonen er på toppen av listen.

5 Sett den første gjenopprettingsdisken i CD-ROM-en. Trykk Enter for å lagre innstillingene og forlater skjermen. Oppgangen kommer frem på skjermen.

6 Les hver utvinning skjermen og svare så det dukker opp. Ikke trykk på OK-knappen når du endrer gjenopprettingsdisker. La datamaskinen tid til å lese disken; det vil fortsette gjenopprettingsprosessen på egen hånd. Vent til utvinning å fullføre og for maskinen slår seg av.

7 Slå på datamaskinen igjen. Trykk F1 igjen ved første logoskjermbildet, og velg "Boot Device Priority" ved hjelp av piltastene. Trykk enter. Trykk på pil ned for å utheve CD-ROM-stasjonen. Trykk minustasten for å gå tilbake til CD-ROM til den opprinnelige plasseringen på listen. Trykk enter. Lagre innstillingene. Start datamaskinen på nytt.

8 Oppdater virus programvare og installere kritiske systemoppdateringer fra Microsoft og HP-oppdateringer når datamaskinen er startet på nytt. Overfør sikkerhetskopierte filer til harddisken. Installer eventuelle ønskede programmer.

Recovery With No Disk

9 Overfør alle personlige filer på en ekstern harddisk, hvis det er mulig. Hvis maskinen ikke vil fungere som den skal på grunn av en alvorlig virus eller annen hindring, sikkerhetskopiere filene dine er ikke et alternativ.

10 Koble fra alle eksterne enheter fra datamaskinen, bortsett fra skjermen, tastaturet og musen. Forlater de andre enhetene som er koblet på i løpet av utvinning kan føre til ytterligere tekniske problemer.

11 Trykk på F10-tasten mens maskinen starter. Dette tar deg automatisk til de nødvendige skjermer. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre utvinning. Hvis datamaskinen starter opp helt, klikker du på Start. Klikk på "Alle programmer". Klikk "HP Tools". Klikk "HP PC Systemgjenoppretting." Hvis du arbeider med Vista: Klikk på Start. Klikk på "Alle programmer". Klikk "PC Hjelp og verktøy." Klikk på "Recovery Manager."

12 Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre gjenopprettingsprosessen. Med Vista, klikk på "Nei" når du blir bedt med "Programvare Re-installasjon", "Hardware Re-installasjon" og "Microsoft Re-installasjon" for å komme til selve "Recovery Manager." Klikk "Yes" når den spør om du vil gjenopprette datamaskinen til fabrikkinnstillingene. Recovery kan ta flere timer, avhengig av størrelsen på harddisken.

1. 3 La datamaskinen starte på nytt etter gjenoppretting. Dette ender utvinning og datamaskinen tilbake sin opprinnelige tilstand. Overføre personlige filer du hadde sikkerhetskopiert. Installere alle programmene du hadde før.