Hvordan resette BIOS på en XFX Hovedkort

Hvordan resette BIOS på en XFX Hovedkort


XFX produserer en rekke hovedkort for bruk i personlig bygget datamaskiner. Vanligvis, hvis en datamaskin entusiast har kompetanse til å bygge en datamaskin, vet hun allerede hvordan å resette BIOS. Men ikke alle er dette computer-savvy, og bare fordi datamaskinen inneholder et XFX hovedkort betyr ikke nødvendigvis at du bygget det selv. Følg noen skritt for å resette BIOS.

Bruksanvisning

1 Hvordan resette BIOS på en XFX Hovedkort

Du må slå av maskinen før du tilbakestiller BIOS.

Slå av datamaskinen. Trekk ut strømledningen og eventuelle tilkoblede enheter fra baksiden av datamaskinen. Hold strømknappen i flere sekunder for å slette de interne komponentene i eventuelle gjenværende strøm.

2 Hvordan resette BIOS på en XFX Hovedkort

PS / 2-porter er lilla og grønt.

Trykk og hold CMOS "klar" knappen i flere sekunder for å resette BIOS hvis systemet har denne funksjonen. Den knappen er lokalisert under PS / 2-porter og over skjermportene på visse XFX hovedkort, og lar deg resette BIOS uten tilgang til hovedkortet direkte.

Følg resten av trinnene hvis ingen CMOS clear-knappen finnes på XFX kortet.

3 Åpne datamaskinen saken for å få tilgang til de interne komponentene. På de fleste PCer, er alt du trenger å gjøre trekke av en sidepanelet på venstre side av systemet. Fjern eventuelle skruer som fester panelet ned og trekk den gratis.

Alle datamaskinen tilfeller er forskjellige. Noen modeller faktisk skyve åpen fra midten som en hengsel. På disse systemene, må brukeren trykke en eller flere knapper og dra i venstre side utover for å få tilgang til innsiden. Knappene er plassert på toppen og bunnen av saken.

4 Hvordan resette BIOS på en XFX Hovedkort

Du kan finne ut CMOS-batteriet nær utvidelsesspor eller minne.

Finn ut CMOS-batteriet på hovedkortet. Det er omtrent samme størrelse og farge som en fjerdedel. Se etter at batteriet nær minne eller utvidelsesspor.

5 Hvordan resette BIOS på en XFX Hovedkort

Bruk en liten flat skrutrekker til å lirke CMOS batteriet løs.

Lirk batteriet forsiktig ut med en liten flat skrutrekker. Bytt ut batteriet etter 30 minutter for å gå tilbake til BIOS til fabrikk konfigurasjon. Lukk maskinen. Koble strømledningen og enheter tilbake igjen.

Hint

  • Den reset sletter alle egendefinerte BIOS-innstillinger og gjenoppretter den til den opprinnelige konfigurasjonen.