Hvordan Route IP-adresser gjennom Checkpoint

Hvordan Route IP-adresser gjennom Checkpoint


Security Gateway er en familie av nettverkssikkerhet produkter laget av Check Point Software Technologies Ltd Security Gateway familien dekker forskjellige implementasjoner --- noen av produktene er integrert maskinvareenheter, noen er programvare og andre er virtuelle maskiner. Sammen med flere funksjoner, en Security Gateway fungerer som en brannmur mellom et intranett av datamaskiner som tilhører samme organisasjon og det åpne Internett. Brannmuren tillater bare en del trafikk til å gå gjennom for sikkerhet og for beskyttelse av konfidensiell informasjon. Men i noen tilfeller en nettverksadministrator må gjøre intranett ressurser synlig for internett --- et klassisk eksempel er et selskap server hosting offentlig selskapets hjemmeside. Dette gjøres ved å tildele intranett ressurs i spørsmålet (IP) offentlig IP-adresse, og ved å rute trafikk til og fra det gjennom Security Gateway. Du kan konfigurere Security Gateway for å gi denne funksjonen.

Bruksanvisning

1 Skaff en offentlig IP-adresse fra nettverksadministratoren eller fra Internett-leverandøren (ISP). Dette vil være den eksterne IP-adressen som brukes for å få tilgang til interne verten fra Internett.

2 Start SmartDashboard (administrasjonen klient applikasjon for Security Gateway-produkter) ved å dobbeltklikke på ikonet på skrivebordet. Skriv inn brukernavnet og passordet for administratortilgang, og velg en server ved hjelp av rullegardinmenyen. Klikk på "OK".

3 Klikk på "Nettverks gjenstander" og deretter "noder", deretter "Ny node" og "Host node." Skriv inn et meningsfylt navn i feltet "Navn" for verten du ønsker å gjøre synlig fra Internett. Plukk fargen SmartDashboard vil bruke for å skildre at node i de grafiske nettverkskart. Angi verts interne IP-adresse i "IP-adresse" -feltet.

4 Klikk på "NAT" -kategorien og velg "Legg til automatisk adresse oversettings regler." Velg "Static" som oversettelsesmetode, og angi den offentlige IP-adressen du fikk i trinn 1. Klikk på "OK".

5 Klikk på "Policy" og deretter på "Installer" på SmartDashboard hovedmeny. Klikk på "OK". På dette punktet, vil alle gateways har behandlet den nye oversettelsen regelen, og IP-adressen for intranettet ressursen vil bli rutet gjennom Security Gateway.