Hvordan rydde opp og spare plass på harddisken

Hvordan rydde opp og spare plass på harddisken


Harddisker er massiv i disse dager, men det er fortsatt en god idé å holde ting organisert og ikke kaste bort plass. Programvaren og oppgraderinger er større også, hver og en tar opp mer plass enn den versjonen som kom før det. Siden du trenger en del av stasjonen åpen for rask operasjon, overvåke harddiskplass og iverksette tiltak for å holde det så åpent og funksjonelt som mulig.

Bruksanvisning

1 Bruk undermapper. Mine dokumenter og Mine bilder er de stedene som kan være skyldig i de mest harddisken rot. Bruk mapper og undermapper for å holde ting organisert.

2 Se etter duplikater. Hvis du har mapper og undermapper, bør det være lett å få øye dupliserte filer. Slett noen som du finner for å spare plass. Du kan også få programmer som vil identifisere og hjelpe deg å fjerne dupliserte filer.

3 Pakke den opp. Bruk et komprimeringsprogram for å lage ZIP eller RAR filer som inneholder ting du ikke trenger å få tilgang til ofte. Hvis du ikke ser på disse bildene av deg skoene fra 1988 eller de utallige vitser du kopierte fra en online gruppe, komprimere dem for å spare plass. Bedre ennå, kaste dem ut.

4 Avinstallere programmer som du ikke trenger lenger. Bruk kontrollpanelet til å se på hva som er installert på systemet ditt. Ikke glem å sjekke for eventuelle foreldreløse filer og mapper igjen etter avinstalleringen.

5 Grøft temps. Det er tonnevis av midlertidige filer på datamaskinen kaste bort verdifull plass. Slett dem selv, eller hvis du er nervøs, få et program som vil hjelpe deg å vite hva som er trygt å slette. Tøm Internett-hurtigbufferen mens du er i gang.

6 Bare dropp det. Hvis det er filer på datamaskinen din som du ikke trenger eller bruker, slette dem.

7 Brenn til plate. Hvis du har mange filer som du ønsker å beholde, men komprimere er ikke noe for deg eller din harddisk er liten, brenne noen av dataene til en DVD og deretter slette den fra datamaskinen.

8 Tømme papirkurven. Noen folk glemmer at trykket slett bare sender et element til papirkurven. Du må tømme hyllen på en jevnlig basis for å spare plass.