Hvordan sammenligne harddisker

Velge en harddisk kan være en vanskelig oppgave. Harddisker med samme kapasitet laget av forskjellige produsenter er generelt priset på samme måte, noe som gjør det vanskelig å avgjøre om en er bedre enn den andre, og hvorfor. Sammenligne to forskjellige harddisker ved å se på alle aspekter av deres prestasjoner og out-of-the-box erfaring til å bestemme det produktet som passer best til dine behov.

Bruksanvisning

1 Avgjør om du skal kjøpe en intern desktop harddisk, en bærbar harddisk eller en ekstern harddisk. Disse typer harddisker tjener svært ulike markeder, og det er bare mulig å direkte sammenligne harddisker av samme type.

2 Sammenligne grensesnittet som brukes av stasjonene. De tilgjengelige valgene er Serial ATA (SATA) og Parallel ATA (vanligvis merket bare "ATA"). SATA-grensesnittet er nyere og gir mulighet for høyere overføringshastighet enn ATA-grensesnitt. SATA-stasjoner er også litt enklere å installere og konfigurere. Hvis hovedkortet i maskinen støtter SATA-harddisker, er dette det grensesnittet du bør velge.

3 Sammenligne kapasiteten på stasjonene. En høyere kapasitet stasjonen har en større mengde rom for filer og vil være raskere hvis alt annet er likt.

4 Sammenligne stasjonene 'bufferstørrelse. En harddisk bufferminne kan overføre data mye raskere enn stasjonens roterende fat, og en stasjon med mer cache vil være litt raskere hvis alt annet er likt.

5 Finn ut hvilken stasjon har større antall interne fat, hvis mulig. Dette kan være vanskelig å oppnå uten å finne en omfattende produkt vurdering. Men hvis to harddisker har samme kapasitet og man bruker færre fat, vil stasjonen med færre fat være betydelig raskere på grunn av sin "området tetthet" - mer data per fat betyr at mer data passerer under stasjonens lese / skrive-hodene på samme tid.

6 Sammenlign stasjoner 'rotasjonshastigheter. Hvis alt annet er likt, vil en harddisk med en høyere rotasjonshastighet gir betydelig bedre ytelse. De vanligste rotasjonshastigheter for stasjonære harddisker er 7200 og 5400 RPM.

7 Sammenlign garantiene som tilbys på stasjonene. Harddisk garantier varierer i lengde, vanligvis fra ett til fem år. Selv om en kjøretur med en lengre garanti kan koste mer, er den ekstra kostnaden ofte verdt.

8 Se etter ytelsestester utført på stasjonene, og starter med linken i "Ressurser" i denne artikkelen. Benchmarks bruke standardiserte tester for å direkte sammenligne stasjoner som er internt ulikt, noe som gir deg en enkel måte å fortelle som tilbyr overlegen ytelse.