Hvordan sende en faks fra en multifunksjonsskriver

Multi-funksjonsskrivere kan gjøre alt, forutsatt at du vet hva du gjør. Sende en faks fra en av disse allsidige maskinene er ikke mye forskjellig fra å lage kopier; du trenger bare å ringe opp et faksnummer før du treffer på start-knappen. Følg disse trinnene for å sende en faks fra en multifunksjonsskriver:

Bruksanvisning

1 Sett opp din multifunksjonsskriver til å sende fakser. Kontroller at maskinen er koblet til en telefonlinje.

2 Bruk skriverens kontrollpanel for å angi stasjon ID. Denne består vanligvis av navn eller firmanavn og faksnummer som du sender. Når du har dette lagret i maskinens minne, vil du ikke trenger å gjøre dette igjen.

3 Sett dokumentene du ønsker å fakse i materen. Vanligvis må du ha disse elementene med ansiktet ned, men sjekk manualen som skrivermodeller kan variere.

4 Still inn oppløsningen. Bedre oppløsning er nødvendig for elementer med liten skrift eller bilder, men den ekstra kvalitet krever mer sendetid.

5 justere kontrasten for veldig lyse eller veldig mørke dokumenter manuelt. De fleste fakser automatisk justere kontrasten, men eks på de ekstreme endene av området har en tendens til å være mer enn den automatiske justere kan håndtere.

6 Få en summetone. På noen multifunksjonsskrivere, må du plukke opp en telefon; med andre du trykker på en ekstern knapp eller noe lignende.

7 Skriv inn faksnummeret du ønsker å nå. La systemet forberede seg til å sende, som kan ta en liten stund.

8 Trykk på send-knappen når multifunksjonsskriveren forteller deg at det er klar til å gå. Noen skrivere vil blinke en klar lys, signal en særegen tone, eller bruke LCD-skjermen slik at du vet når det er greit å fakse.

Hint

  • Avhengig av de spesifikke funksjonene i multifunksjonsskriver, kan du være i stand til å sette opp en automatisk forside, opprette en katalog av faksnumre, eller stille inn maskinen til å levere fakser automatisk. Lek litt med skriveren, og se hva den kan gjøre.
  • En omslagsside regnes som god faks etikette, spesielt når du sender til noen for første gang.
  • Ikke bruk krøllet, revet, stiftet eller på annen måte lemlestet ark i multifunksjonsskriveren.