Hvordan sende filer til en Zip Drive med DOS-kommandoer

Hvordan sende filer til en Zip Drive med DOS-kommandoer


Hvis du trenger å gjenopprette filer fra en eldre datamaskin, eller hvis datamaskinen du bruker bare kan kjøres i konsoll-modus, og vite hvordan du skal navigere og utføre filoperasjoner i MS-DOS er viktig. DOS-kommandoer kan brukes på eldre datamaskiner som kjører MS-DOS eller på moderne datamaskiner gjennom Ledetekst. Flytte og kopiere filer i MS-DOS ser kryptisk, men DOS-kommandoer er strukturert i en logisk, modulær rekkefølge som gjør dem enkle å huske.

Bruksanvisning

1 Bruk "CD" kommandoen for å navigere til katalogen som inneholder filene du ønsker å sende til Zip-stasjonen. CD endrer katalogen du er på. Skriv "cd C: \" etterfulgt av banen til kildefilene. Hvis filene er i "Dokumenter" -mappen som ligger i din "MyAccount" -mappen, skriver du "cd C: \ MyAccount \ Documents" for å bytte til denne katalogen.

2 Skriv "dir / p" for å vise en liste over filer og mapper i gjeldende mappe. Den "dir / p" kommandoen vil vise en liste over filer på skjermen og be deg om å trykke en tast for å fortsette til neste skjermbilde.

3 Bruk "kopi" -kommandoen til å kopiere filer fra den gjeldende katalogen til Zip-stasjonen. Skriv "kopi" og trykk på mellomromstasten. Skriv inn den fullstendige filnavnet på filen du vil kopiere til Zip-stasjonen og trykk på mellomromstasten. Skriv inn stasjonsbokstaven som tilsvarer med Zip-stasjonen etterfulgt av ":" ". Enter" og trykk Hvis filen du vil kopiere kalles "minfil.txt" og din Zip-stasjon er "Z" stasjonen, skriver du "copy minfil.txt Z:" og trykk "Enter".

4 Gjenta trinn 3 for hver fil du ønsker å flytte til Zip-stasjonen.

Hint

  • Hvis du ønsker å sende hver fil i en katalog til Zip-stasjon, kan du skrive "copy * * Z." Og trykk "Enter". DOS vil kopiere alle filene i katalogen til Zip-stasjonen.