Hvordan sende store e-post

Hvordan sende store e-post


Du kan støte på problemer hvis du prøver å sende en e-post som inneholder en stor fil. Noen ganger e-programmet vil slutte å svare og krasje hvis filen er for stor. Mange e-postklienter har en grense for størrelsen på e-post eller filer du kan sende, ofte 20 MB eller mindre. Du har noen alternative metoder for å få din e-post til ønsket mottaker.

Bruksanvisning

kompresjon

1 Høyreklikk på filen du vil sende. Klikk "send til komprimerte mappen". Windows vil forsøke å trykke på filen sammen i en mindre størrelse, slik at du kan sende til mottakeren.

2 Åpne e-postprogrammet og finn den komprimerte mappen for å feste. En komprimert mappe vanligvis går direkte til skrivebordet ditt når du velger alternativet for å komprimere en fil. Ellers er det på samme sted som den originale filen.

3 Skriv inn din melding og send den med vedlegg.

Tredjeparts e-postavsendere

4 Send en e-post gjennom en konto som har spesialisert seg på å sende filer på opptil 2 GB eller mer. Nettsteder som YouSendIt eller Dropsend er gratis tjenester som lar deg laste opp store filer til å sende. Skriv inn din e-postadresse når du har valgt ønsket tredjepart fil-sending nettside.

5 Last den store e-post eller filen du vil sende til mottakeren. Du må vite hvor filen er lagret, slik at du kan finne den når du laster opp.

6 Sett inn e-postadressen til mottakeren, skriv meldingen og klikk på "Send". Regner med å vente flere minutter eller mer for filen som skal sendes, avhengig av Internett-tilkoblingen og størrelsen på filen du sender.