Hvordan sette fokus på ComboBox i Vb

November 24 by admin

Gir brukeren med en liste over elementer å velge mellom kan lage din Visual Basic-programmet mer brukervennlig. En kombinasjonsbokskontroll er en kombinasjon av en tekstboks og en listeboks kontroll. I VB, bruke "Fokus" metode for å sette fokus på en kombinasjonsbokskontroll. Metoden returnerer true dersom fokus forespørselen var vellykket, ellers returnerer false. Vanligvis dette lavnivå metoden brukes primært for egendefinerte kontroller.

Bruksanvisning

1 Start Microsoft Visual Basic Express, klikk på "Nytt prosjekt" på ruten til venstre på skjermen, og dobbeltklikk på "Windows Forms Application" for å starte et nytt prosjekt.

2 Dobbeltklikk på "ComboBox" på "Toolbox" panelet for å legge til en ny kombinasjonsbokskontroll. Legg til en knapp ved å dobbeltklikke "knapp" på verktøykassen. Legg en "boksen" ved hjelp av den samme teknikken.

3 Dobbeltklikk på "Button" for å lage en ny klikk begivenhet for det. Legg til følgende kode for å sette fokus på kombinasjonsboksen når knappen klikkes:

Hvis ikke Me.ComboBox1.Focus () Deretter

MessageBox.Show("Coud not set focus.")

Slutt om

4 Trykk "F5" for å kjøre koden og klikk i boksen kontroll. Klikk "Button1" for å sette fokus på kombinasjonsbokskontroll.

Related Articles