Hvordan sette opp ditt Integrert trådløst LAN

Hvordan sette opp ditt Integrert trådløst LAN


Enhver stasjonær eller bærbar datamaskin med et integrert trådløst nettverkskort har potensial til å få tilgang til et trådløst lokalnett (LAN). Et LAN brukes til å dele den samme Internett-kilde med alle datamaskinene som er innenfor rekkevidde av en trådløs ruter, og lar deg også handle filer mellom hver tilkoblet enhet. Når du setter opp en ny trådløs LAN må du både installere ruteren og skape nettverk gjennom Windows 7 nettverksmuligheter.

Bruksanvisning

1 Koble eventuelle Ethernet-kabler fra datamaskinene hvis du bruker et kablet nettverk. Plasser den trådløse ruteren på et sentralt sted i hjemmet eller på kontoret, slik at alle datamaskinene er innenfor rekkevidde.

2 Kjør en Ethernet-nettverk kabel fra den åpne Ethernet-porten på din Internett-modem til "Network" port på den trådløse ruteren. Porten kan være merket noe annet, for eksempel "WAN" eller "Internet".

3 Fest den trådløse ruteren strømpluggen til et vegguttak. Sett inn installasjonsplaten som fulgte med ruteren emballasje i diskstasjonen på noen av datamaskinene. Følg monteringsanvisningen router og mate ut platen.

4 Naviger til "Start" -menyen og klikk "Network". Klikk på "Network and Sharing Center" -ikonet øverst i vinduet.

5 Velg "Setup en tilkobling eller et nettverk" linken i venstre ende av vinduet. Velg "Setup et trådløst nettverk" og klikk "Next".

6 Velg et navn for nettverket ditt, for eksempel "My Home LAN" eller noe lignende. Skriv inn navnet i "Nettverksnavn" boksen og skriv inn passordet du vil bruke i "Wireless Encryption" -feltet.

7 Klikk "Next" og "Finish". Koble datamaskinen til nyopprettede LAN ved å høyreklikke på nettverksknappen i systemstatusfeltet helt til høyre på "Start" -menyen. Velg navnet på det trådløse LAN og velg "Connect". Skriv inn krypterings passordet du valgte og klikk "Connect".

8 Koble andre datamaskiner i hjemmet eller på kontoret til nettverket ved å høyreklikke på nettverksikonet og velge LAN navn. Skriv inn passordet, og velg "Connect".

Hint

  • Du trenger ikke å installere ruteren programvare eller opprette LAN på alle datamaskinene. Du trenger bare å koble til flere datamaskiner i nettverket.
  • Ruteren har også sikkerhetsinnstillinger og nettverksalternativer du kanskje vil endre. For å få tilgang til ruterens meny, gå til "http://192.168.1.1", eller den spesifikke IP-adressen til ruteren bruker. Skriv inn brukernavn og passord i de aktuelle feltene og klikk "Logg inn". De fleste produsenter bruker ordet "admin" som standard brukernavn og passord. Ruteren håndboken vil gi riktig informasjon om "admin" ikke fungerer.
  • Opsjonene vil være litt annerledes i andre land enn Windows 7. operativsystemer For eksempel i Windows Vista du kobler til et nettverk ved å klikke på "Koble til" i "Start" -menyen og deretter velge nettverkets navn.