Hvordan sette opp ditt Justhost Med cPanel

Justhost er et selskap som tilbyr web hosting tjenester for folk som bygger internettsider. Justhost eier og forvalter Internett webservere og leier plass på disse serverne til webutviklere. Disse utviklerne tilgang til og administrere sin plass på Justhost servere via et kontrollpanel søknad kjent som cPanel. Den cPanel merkevare av kontrollpanelet programvare lar webutvikler til å sette opp og administrere alle aspekter av hennes konto på Justhost med noen få museklikk.

Bruksanvisning

1 Logg deg på cPanel konto for Justhost. Skriv http://www.MyWebSite.com/cpanel i adresselinjen i nettleseren, og skriv inn Justhost brukernavn og passord når du blir bedt. Erstatt "MyWebSite.com" med domenenavn for ditt nettsted. Dette laster en log-in skjermen der du kan skrive inn brukernavn og passord før du får tilgang til cPanel.

2 Gjennomgå kontoinnstillingene og endre dem om nødvendig. Den første delen på toppen av cPanel er "Preferences". Denne delen gir deg tilgang til ulike tutorials og veiviserne, og er der du endrer grunnleggende kontoinformasjon og passord. Gjør deg kjent med "Innstillinger" området i tilfelle endringer skje senere, for eksempel hvis du flytter og fakturerings adressen endres.

3 Sett opp e-postkontoer som du vil bruke for nettstedet. Den "Mail", er det andre området på cPanel dashbordet. Se i "Mail" og klikker på "E-postkontoer" -ikonet. Her kan du legge til og fjerne e-postadresser knyttet til nettstedet ditt, så vel som å sette passord og andre innstillinger for hver e-postkonto. Hvis du trenger å etablere andre e-postrelaterte funksjoner, som for eksempel bruk av bilen reagerer, gå tilbake til "Mail" i cPanel dashbordet, og klikk på ikonet som er relatert til din oppgave.

4 Sett opp FTP står for folk som trenger å ha tilgang til filene som utgjør nettstedet. Bla ned til "filer" i cPanel dashbordet, så se etter "FTP-kontoer" -ikonet. Klikk her for å legge til og administrere FTP-kontoer. Du kan sette opp et annet brukernavn og passord for hver person, samt avgjøre om vedkommende vil ha restriksjoner eller ubegrenset tilgang.

5 Bruk "File Manager" for å laste opp og administrere filer knyttet til ditt nettsted. Bla til "filer" i cPanel dashbordet, så se etter "File Manager" ikonet. Klikk på ikonet for å gå inn i "File Manager", der du kan opprette mapper, laste opp filer, redigere filer, fjerne filer eller endre filrettigheter. Alle disse funksjonene er oppnådd ved å klikke på det tilsvarende ikonet øverst i filbehandleren skjermen.

6 Vurdere passordbeskytte enkelte områder av nettstedet ditt. Bruke passordbeskyttelse betyr at nettleseren ikke vil laste noe av innholdet i mappen med mindre riktig legitimasjon leveres. Dette er en fin måte for å begrense tilgangen til viktige områder, eller bare skjule et nettsted fra offentlig visning mens den er under utvikling. Bla ned til "Sikkerhet" i cPanel dashbordet og klikk på "Password Protect kataloger" ikonet for å velge hvilke kataloger bør beskyttes.

7 Administrere Internett databaser med cPanel. Hvis nettstedet krever bruk av en MySQL database, som mange PHP-baserte nettsteder gjør det, må du sette opp en database og en bruker i cPanel. Bla ned til "Databaser" i cPanel, klikk på "MySQL Databaser" -ikonet. Fra dette skjermbildet kan du legge til en ny database, opprette en database bruker og deretter koble brukeren til databasen.

8 Bruk cPanel å overvåke mengden trafikk nettstedet ditt mottar. Fra cPanel dashbordet, blar ned til "Logger", så se etter "AWStats" -ikonet. Ved å klikke på dette ikonet gir deg detaljert informasjon om hvor mange besøkende du får, hvor ofte de besøker, hvilke sider de går til og hvor lenge de holder på nettstedet ditt, så vel som mange andre nyttige statistikk.

Hint

  • Hvis du noen gang gå seg vill mens du surfer via cPanel strukturen på Justhost konto, blar du til toppen av siden og klikk på hus-formet ikonet for å gå tilbake til hovedskjermbildet i cPanel dashbordet.