Hvordan sette opp en datamaskin til å gjenkjenne Kun én partisjon på en ekstern harddisk

Hvordan sette opp en datamaskin til å gjenkjenne Kun én partisjon på en ekstern harddisk


Når du kjøper en ekstern harddisk det kommer vanligvis pre-partisjonert og formatert (vanligvis i én partisjon), men hvis du ønsker å endre standardoppsettet og opprette to partisjoner, kun ved hjelp av en av dem, kan du gjøre dette ved hjelp av Diskbehandling verktøyet i Windows. For å få Windows til å se bare en av partisjonene, må du formatere bare en av partisjonene, den du vil bruke. Merk at hvis du endrer standardpartisjonen og format innstilling, vil du miste all informasjon du kanskje allerede har lagt på den eksterne harddisken. Hvis det er data på denne stasjonen, lagre det på en annen lagringsenhet før du endrer partisjonen og formatinnstillinger.

Bruksanvisning

1 Koble den eksterne harddisken til datamaskinen via USB-porten.

Gå til "Start" -menyen på bunnen Windows verktøylinjen. Klikk på "Computer" og velg "Manage". Vent til programvinduet skal vises, og klikk på "Disk Management" i venstre vindusrute. Merk harddiskene kommer inn i skjermen med sin partisjon informasjon og finne stasjonsbokstaven for den eksterne harddisken. Dette vil vanligvis være "D:" "E:" eller "F:"

2 Velg den eksterne stasjonsbokstav og høyreklikk på den. Velg "Slett partisjon" fra listen over alternativer som vises. Se stasjonen representasjon endring fra "Sunn" til "Ufordelt." Høyreklikk på stasjonen igjen og velg "Ny partisjon." Velg "Primary" som partisjonstypen og skriv inn hvor mye plass du vil tildele for partisjonen.

3 Høyreklikk denne stasjonsbokstaven igjen og velg "Format NTSF." Vent til partisjon til format, en prosess som kan ta opptil en time for store partisjoner. Dette vil være den partisjonen du bruker på vinduer.

4 Se på stasjonen ruten igjen, og legger merke til en ekstra stasjonsbokstav med en representasjon av udisponert. Dette er ekstra plass på harddisken som ikke har en partisjon og er ikke formatert.

5 Høyreklikk denne stasjonen og velg "Ny partisjon." Velg "Extended" som type partisjon. Ikke formater denne partisjonen hvis du ikke vil at den skal bli sett eller brukes av datamaskinen.

6 Lukk vinduet Diskbehandling og gå tilbake til "Start" -menyen. Velg "Computer" og legge merke til den eksterne harddisken partisjonen du vil bruke med den tildelte plassen du valgte.