Hvordan sette opp en datamaskin til å motta WiFi

Hvordan sette opp en datamaskin til å motta WiFi


WiFi refererer til en gruppe av trådløse nettverk som gjør at brukere av bærbare datamaskiner for å få tilgang til Internett gjennom en bygning eller område. Disse "WiFi-hotspots" er ofte tilbys av kafeer, bokhandlere, skoler og andre virksomheter for gratis, mens teleselskapene tilbyr abonnementstjenester og spesiell maskinvare for å få tilgang til WiFi overalt. For å bruke WiFi, må du ha en trådløs adapter, som er en intern eller ekstern maskinvareenhet som gjør at datamaskinen kan få tilgang til høyhastighets trådløse nettverk innenfor rekkevidde. For å bruke det trådløse nettverkskortet til å motta WiFi, må du installere adapter og konfigurere den til å logge seg på trådløse nettverk.

Bruksanvisning

1 Sett den trådløse adapteren inn i CardBus-sporet. Hvis du har kjøpt en ekstern trådløs adapter, må du først installere den. Sett det trådløse kortet med forsiden opp og inn i en av den bærbare CardBus-spor (en tynn slot funnet på siden av den bærbare datamaskinen). Pass på at adapteren er satt ordentlig inn. Vent til "Veiviser for funnet maskinvare" skjermen vises, klikk på "Installer programvaren automatisk" -knappen og klikk "Next". Etter installasjonen kan du bli bedt om å starte den bærbare datamaskinen.

2 Skriv inn SSID og krypteringsinnstillingene for WiFi hotspot. For å logge på en WiFi hotspot som du allerede vet SSID (nettverksnavn), åpne din bærbare trådløst nettverk søknad for å legge inn SSID. Hvis det trådløse nettverket er et sikret nettverk (passord / passord kreves), velge type sikkerhet sette nettverket bruker (WEP, WPA eller WPA-PSK) og skriv inn passord / passord. Du kan få disse krypteringsinnstillinger fra WiFi-leverandør.

3 Skann til en WiFi hotspot. Hvis du istedet ønsker du å se alle tilgjengelige WiFi-nettverk innenfor rekkevidde av det trådløse kortet, velger du "skanne etter tilgjengelige trådløse nettverk" alternativet. Hvis nettverket er passordbeskyttet, må du kjenne og oppgi passord for å koble til det. Kontakt WiFi leverandør for passord / passord. Klikk på "Apply" eller "Connect" for å koble til det trådløse nettverket.

4 Test den trådløse tilkoblingen. Test at du kan få tilgang til Internett ved å åpne en nettleser og skrive inn en nettadresse. Hvis nettstedet belastninger, er du koblet til det trådløse nettverket. Hvis nettleseren viser en feilmelding, koble fra nettverket og koble eller søke etter et annet trådløst nettverk. Ditt operativsystem vil indikere via et system ikonet styrken på det trådløse signalet og tilkoblingshastigheten.

5 Lagre nettverksinnstillingene. Det trådløse nettverket verktøyet kan du prioritere enkelte nettverkene du har åpnet. For å gjøre dette, klikker du navnet på den trådløse tilkoblingen og åpne "Properties" eller "Innstillinger". Velg "Automatic" eller "å foretrekke."

Hint

  • Unngå å sende konfidensiell informasjon, for eksempel banktjenester, ved hjelp av usikrede og offentlige WAP, siden disse dataene er spesielt utsatt for avskjæring av hackere.
  • Du bør ikke bruke det trådløse kortet til å logge på en annen persons usikret trådløst nettverk uten hans viten og tillatelse.