Hvordan sette opp en datamaskin til datamaskin Ad hoc-nettverk

Hvordan sette opp en datamaskin til datamaskin Ad hoc-nettverk


Selv om datamaskiner med et trådløst nettverkskort kan koble til en trådløs ruter for Internett-tilgang, det er en mindre kjent funksjon kalt ad hoc-nettverk som gjør det mulig for datamaskiner med trådløst nettverkskort for å koble direkte til hverandre. Så hvis du trenger å overføre filer fra en datamaskin til en annen, spille en multi-player spill, eller dele Internett-tilkoblingen til en datamaskin, kan et ad hoc-nettverk være det du leter etter.

Bruksanvisning

Windows Vista eller Windows 7

1 Klikk på "Start" -knappen og velg "Koble til" klikk deretter på Konfigurer en tilkobling eller et nettverk "og velg" Sett opp et ad hoc (datamaskin-til-datamaskin) nettverk ". Følg instruksjonene på skjermen. Dette er den viktigste datamaskin på nettverket og alle andre datamaskiner vil koble til denne maskinen.

2 Plugg den viktigste datamaskinen til Internett via en kablet tilkobling hvis du ønsker å dele Internett med de andre datamaskinene i ad hoc-nettverk.

3 Koble de andre datamaskinene til ad hoc-nettverk ved å se etter navnet du har angitt i første trinn. Velg nettverket og klikk "koble". Skriv inn et passord hvis noen ble opprettet.

Windows XP

4 Aktiver Internet Connection Sharing på datamaskinen som har en kablet tilkobling til Internett. Klikk på "Start" og deretter på 'Kontrollpanel' og deretter på 'Nettverks- og Internett-tilkoblinger, og klikk på "Nettverkstilkoblinger". Høyreklikk på Internett-forbindelsen og klikk "Egenskaper" og deretter klikke på fanen "Avansert". Under "Internet Connection Sharing" sjekke "Tillat andre nettverksbrukere å koble seg til gjennom denne datamaskinens Internett-tilkobling. Klikk "OK" og deretter "Ja" for å bekrefte.

5 Sett opp ad hoc-nettverk ved å klikke på "Start" og deretter på 'Kontrollpanel' og deretter på 'Nettverks- og Internett-tilkoblinger "og klikk på" Nettverkstilkoblinger ". Høyreklikk på den trådløse tilkoblingen, og velg "Properties" og klikk på fanen "Trådløse nettverk". Klikk på "Legg til" knappen og deretter skape et navn for ad hoc-nettverk. Tømme "Nøkkelen angis automatisk for meg" og sjekke "dette er et datamaskin-til-datamaskin (ad hoc). Lag et passord hvis du ønsker det, og klikk deretter på "OK" og deretter "OK" igjen for å bekrefte.

6 Koble andre datamaskiner til ad hoc-nettverk ved å gi dem nettverksnavnet (SSID) på nettverket du nettopp opprettet og passord (hvis du har opprettet et passord). Windows vil automatisk oppdage en ny nettverkstilkobling; Klikk på matchende SSID og koble (skriv inn passord og bekrefte hvis det finnes).

Hint

  • Overføring av data over en usikret tilkobling kan utsette deg for hackere. Bare stole på et ad hoc-nettverk hvis du kjenner personen som satte den opp, må ikke koble til et ad hoc-nettverk på et offentlig sted, er dette en vanlig måte å stjele data. (Referanse 4)