Hvordan sette opp en Ethernet-kabel

Hvordan sette opp en Ethernet-kabel


Ethernet-kabler er ledningene som kobler datamaskinene med andre datamaskiner eller nettverk. "CAT5", "CAT6" og "CAT7" er andre navn som brukes til å selge Ethernet ledninger i butikkene. Ledningene generelt selge separat og varierer i pris og lengde. For å koble til Internett, kabel og DSL-modemer krever en Ethernet-kabel for å koble til med en hoved datamaskin. Sette opp en Ethernet-kabel er lett, selv med flere nettverk.

Bruksanvisning

Koble hoved Ethernet-kabel

1 På kabel- eller DSL-modem, må du sette den ene enden av Ethernet-kabelen inn i det åpne Ethernet-port. Ethernet-porten er vanligvis plassert på baksiden av enheten.

2 Koble den andre enden av Ethernet-kabelen til en åpen Ethernet-porten på baksiden av datamaskinen.

3 Hvis du ikke finner en Ethernet-port på baksiden av datamaskinen, se datamaskinens manuell eller guide.

Sett opp flere Ethernet-kabler

4 Du trenger en router (eller trådløs ruter for trådløs tilkobling) for flere nettverk til å jobbe i ditt hjem. Du kan kjøpe en router på en lokal elektronikkbutikk eller gjennom en klarert online elektronikkbutikk. Sett opp ruteren ved å koble til strømledningen.

5 Plugg den ene enden av en Ethernet-kabel til baksiden av kabel- eller DSL-modem.

6 Plugg den andre enden av Ethernet-kabelen til ruteren i hoved Ethernet-port, vanligvis markert. Hver hoved Ethernet-port vil variere med det merket av ruteren, så sørg for å referere produktets manual for spesifikke instruksjoner.

7 Ruteren jobber nå med modemet og kan gi rom for flere kabler Ethernet å kjøre til forskjellige datamaskiner, noe som åpner for flere samtidige tilkoblinger.

8 For å koble til en annen Ethernet-kabel fra ruteren til en annen datamaskin, kan du legge kabelen til den ene enden av nettverksruteren. Den ekstra datamaskin vil være i stand til å koble til Internett nå bruker ruteren.