Hvordan sette opp en nettside bak en ruter

Hvordan sette opp en nettside bak en ruter


Sette opp et hjemme nettsted kan være en givende prestasjon. Men den informasjonen bare nyttig når det kan nås av andre. De fleste hjem rutere kan enkelt konfigureres til å videresende nettstedet forespørsler til en server på det interne nettverket. Denne "port forwarding" prosess brukes også til å tillate noen Internett-baserte spill for å fungere bak en ruter. Når du har opprettet din nettside, vil du være i stand til å dele det med verden ved hjelp av denne prosessen.

Bruksanvisning

Sette opp Web Server

1 Velg en datamaskin til å fungere som webserveren. Hvis du vil at nettstedet skal være tilgjengelig til enhver tid, kan det være lurt å sette opp en egen datamaskin for denne bruken.

2 Installer en webserver på en intern datamaskin. Det er mange valg for webservere i dag.

For Microsoft Windows, vil du mest sannsynlig vil bruke IIS (Internet Information Service.) IIS er tilgjengelig for installasjon som en del av de fleste Windows-installasjoner.

Alternativt, er Apache Web Server tilgjengelig uten kostnad for enten Linux eller Windows-servere og er enkel, pålitelig og fullt utstyrt.

3 Lag din hjemmeside ved å følge dokumentasjonen som følger med webserveren. I denne prosessen, vil du skape alt innholdet som vil bli inkludert på nettstedet.

Finn din IP (Internet Protocol) adresse

4 Åpne et DOS-ledetekst for å bestemme IP (Internet Protocol) adresse til serveren. For å koble til serveren og vise websider, må du vite adressen til serveren.

For å åpne et DOS-vindu (for Windows Vista og Windows 7), klikker du på Windows-logo på startmenyen og skriv inn kommandoen "cmd" og trykk "Enter". Dette vil åpne en svart DOS-ledetekst vindu på skrivebordet ditt.

5 Skriv inn kommandoen "ipconfig" og trykk "Enter".

Utgangen vil inneholde mye informasjon, men de linjene du bryr deg om vil se ut:

IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.107

Standard Gateway. . . . . . . . . : 192.168.1.1

IPv4-adressen er adressen til webserveren. The Standard gateway er adressen til ruteren din.

Dersom denne adressen blir innhentet dynamisk (eller via DHCP), kan det være lurt å konfigurere denne serveren til en statisk IP-adresse, slik at ruteren konfigurasjonen ikke må endres dersom server IP-adressen endres.

6 Åpne en nettleser og gå til "http: // IP_address_of_server" for å se de nettsidene du har opprettet.

Sett opp ruteren til å videresende nettforespørsler

7 Åpne webgrensesnittet til ruteren ved hjelp av en nettleser ved å koble til IP-adressen til standard gateway som du finner i avsnittet ovenfor.

8 Logg inn på ruteren ved hjelp av riktig brukernavn og passord. For de fleste hjem rutere, er brukernavnet "admin", men passordet bør settes til noe privat.

9 Naviger til siden der port forwarding er konfigurert på ruteren. For mange nye rutere, vil det være i en seksjon kalt "Applications and Gaming."

På denne siden kan du konfigurere trafikken for porter "80" og "443" for å videresende til IP-adressen du identifisert som IPv4-adressen i avsnittet ovenfor.

På noen rutere, vil disse verdiene allerede være oppført og alt du trenger å legge til er IP-adressen til webserveren.

Når adresser er satt inn, lagre innstillingene på ruteren.

På dette punktet, er webserveren konfigurert og kan rettes eksternt ved å koble til den primære IP-adressen til ruteren har blitt tildelt av ISP.

10 Konfigurer DNS-servere for å koble til din IP-adresse til ditt domenenavn for å forenkle tilkoblingen til serveren.

Hint

  • Det er mange rimelig web hosting-tjenester er tilgjengelige i dag som automatisk konfigurerer et nettsted for deg. Hvis prosessen beskrevet i denne artikkelen synes vanskelig, bør du vurdere å bruke en web hosting leverandør.