Hvordan sette opp en Network Access Server med en Cisco Switch

Hvordan sette opp en Network Access Server med en Cisco Switch


En nettverkstilgang server gir flere tjenester, inkludert dynamisk Internet Protocol adressering eller DHCP, for verter i nettverket, DNS proxy-tjenester (Internet vertsnavn oppløsning) og NAT (Network Address Translation of Internet IP-adresser til private nettverk IP-adresser). Microsoft Windows 7 inneholder en funksjon som kalles Internet Connect Sharing eller ICS som kan gi disse tjenestene til en liten privat nettverk. Windows 7 Datamaskinen må være koblet til en nettverkssvitsj konfigurert til å tillate alle nettverks verter å bruke Windows 7 ICS datamaskin som en inngangsport til Internett.

Bruksanvisning

1 Koble den ene enden av Cisco seriekonsollkabelen inn i Cisco Catalyst seriekonsollport. Koble den andre enden av den serielle konsollkabelen inn i ni-pinners seriell port på Windows 7-datamaskin. Velg "Globe" start-knappen i venstre hjørne av Windows-PC, og velg deretter "Søk" boksen. Skriv "hypertrm.exe" (alle skrive uten anførselstegn) i "Søk" boksen og trykk "Enter" -tasten. Den "Hyperterminal" program vises.

2 Legg til et navn i "Name:" -feltet i Hyperterminal vinduet, og trykk deretter på "Enter" -tasten. Velg "Koble til med:" og velg deretter navnet på "Com port" som seriekonsollkabelen er koblet til (vanligvis Com 1), og velg deretter "Enter" -tasten. Velg "Bits per sekund:" drop-down menyen og velg "9600" fra listen. Velg "Flow Control" drop-down menyen og velg "Ingen" alternativ fra listen og trykk på "Enter" -tasten.

3 Trykk på "Enter" -tasten. Cisco ledeteksten vises. Skriv "aktiver" på kommandolinjen og trykk på "Enter" -tasten. Skriv inn Privilegert Exec passord når du blir bedt, og trykk på "Enter" -tasten. Skriv "write Slett" og trykk "Enter" -tasten, og trykk deretter på "Y" -tasten og trykk "Enter" tasten for å bekrefte. Type "delete flash: vlan.dat" og trykk "Enter" -tasten, og trykk deretter på "Y" -tasten etterfulgt av "Enter-tasten for å bekrefte skriver». Reload "og trykk" Enter "-tasten.

4 Koble den ene enden av en CAT 5 eller CAT 6 kabel inn i en av Ethernet-porter på Windows 7-datamaskin, og koble den andre enden til en port på Cisco Catalyst bryteren. Koble den ene enden av den andre CAT 5 eller CAT 6 kabel inn i den andre Ethernet-port på Windows 7-datamaskin, og den andre enden av kabelen inn i kabelen eller DSL-modem.

5 Velg "Globe" start-knappen på Windows 7-datamaskin, og velg deretter "Søk" boksen. Skriv "ncpa.cpl" i "Søk" boksen og trykk "Enter" -tasten. Høyreklikk på nettverkstilkoblingen ligger i "Network Connections" -vinduet som er koblet til Internett-tjenesten modem, og velg "Properties" -knappen. Velg "Deling" -kategorien, og velg deretter «Tillat andre nettverksbrukere å koble seg til gjennom denne datamaskinens Internett-tilkobling" boksen. Klikk "OK" for å lagre innstillingen. Windows 7-datamaskin er nå konfigurert for å gi Internett-tjenesten til datamaskiner og enheter som er koblet til Cisco Catalyst bryteren.

Hint

  • Alle datamaskiner og enheter koblet til Cisco Catalyst Bryteren må være konfigurert til å hente en IP-adresse automatisk via DHCP.