Hvordan sette opp en statisk IP-adresse med Linksys

Hvordan sette opp en statisk IP-adresse med Linksys


Når du får nødvendig informasjon for konfigurering av statisk IP-adresse fra din internettleverandør, er du i stand til å sette opp statisk IP-adresse på Linksys ruteren. En statisk IP brukes for de som trenger å ha et virtuelt privat nettverk så datamaskiner kan raskt identifisert over Internett. Dette gir tilgang til sikre nettsteder som trenger å autentisere brukere.

Bruksanvisning

1 Kontakt Internett-leverandøren og be om at de tilordner modemet en statisk IP-adresse. De fleste Internett-leverandører kreve en månedlig avgift for å tilordne en statisk IP-adresse. Skaff den nye IP-adresse, nettverksmaske, standard gateway og domeneservernavnet fra leverandøren.

2 Tjore datamaskinen til Linksys router slik at du kan få tilgang til ruterinnstillingene. For å gjøre dette, kobler du en Cat5 Ethernet-kabelen til LAN-porten på baksiden av ruteren, og koble deretter den andre enden til Ethernet-porten på baksiden av datamaskinen.

3 Åpne en nettleser og skriv inn "192.168.0.1" i adressefeltet i nettleseren. Last ruteren innstillingen ved å trykke "enter" på tastaturet.

4 Skriv inn ditt brukernavn og passord for å få tilgang til ruterinnstillingene. Hvis du aldri har endret disse innstillingene, skriv "admin" i brukernavn-feltet og la passordfeltet stå tomt.

5 Klikk på "Setup" hyperkobling, og klikk deretter på "Basic Setup" hyperkobling.

6 Klikk på alternativknappen ved siden av "Bruk følgende IP-adresser."

7 Skriv inn informasjonen din ISP gav deg for servernavnet IP-adresse, nettverksmaske, standard gateway og domene. Med mindre gitt en sekundær DNS, la det stå tomt.

8 Klikk på "Lagre innstillinger 'hyperlink nederst på siden.