Hvordan sette opp en statisk IP-adresse på Windows XP

Hvordan sette opp en statisk IP-adresse på Windows XP


Statiske IP-adresser som kreves av enkelte leverandører. I motsetning til dynamiske IP-adresser, blir statiske IP-adresser knyttet til datamaskinen. Siden den statiske IP-adressen ikke endres, er det nyttig for å utsette datamaskinen din som en server eller videresende portene til det. Windows XP leveres med innebygd støtte for å konfigurere statiske IP-adresser. Sett opp en statisk IP-adresse på Windows XP ved hjelp av den innebygde nettverkstilkoblinger kontrollpanelet.

Bruksanvisning

1 Åpne Windows Kontrollpanel ved å klikke på "Start" og deretter "Control Panel".

2 Åpne mappen Nettverkstilkoblinger ved å dobbeltklikke "Network Connections" i "Control Panel" -vinduet.

3 Konfigurere en nettverkstilkobling ved å høyreklikke på ikonet i "Network Connections" -vinduet, deretter klikke på "Egenskaper".

4 Sett opp din statisk IP-adresse ved å klikke på "Internet Protocol (TCP / IP)" i "Connection Properties" vinduet, og deretter klikke på "Egenskaper". Hvis du ikke ser dette elementet, klikk på "Nettverk" fanen øverst i vinduet først.

5 Klikk på "Bruk følgende IP-adresse" -knappen i "Internet Protocol (TCP / IP) Properties" vinduet.

6 Fyll inn din statiske IP-adressen ved å skrive inn den statiske IP-adressen i "IP-adresse", nettverksmasken i "Nettverksmaske" boksen og deretter standard gateway inn i "Standard gateway" boksen. Denne informasjonen kan komme fra din internettleverandør eller ruteren.

7 Klikk på "Bruk følgende DNS-serveradresser" -knappen i "Internet Protocol (TCP / IP) Properties" vinduet.

8 Fyll inn din DNS server informasjon ved å skrive den første DNS-serverens adresse i "Foretrukket DNS-server" boksen, og en valgfri andre DNS-serverens adresse i "sekundær DNS-server" -boksen.

9 Aktiver den statiske IP-adressen ved å klikke på "OK" i "Internet Protocol (TCP / IP) Properties" vinduet, og deretter klikke på "OK" i "Connection Properties" vinduet.