Hvordan sette opp en WiFi Internett-tilkobling

Hvordan sette opp en WiFi Internett-tilkobling


Sette opp en Wi-Fi Internett-tilkobling er en prosess som bare krever en trådløs ruter, en Ethernet-kabel, og din eksisterende bredbåndsmodemet. Når tilkoblingen er gjort mellom den trådløse ruteren og modemet via Ethernet-kabelen, vil disse enhetene være i stand til å kommunisere med hverandre, og du kan bruke informasjon hentet fra ruteren bruksanvisningen for å sette opp det nye nettverket og dets sikkerhetskryptering gjennom datamaskinens nettleser. Ingen andre verktøy er nødvendig for Wi-Fi-oppsett.

Bruksanvisning

1 Koble modemet fra strømuttaket eller strømuttak der den ligger.

2 Ta Ethernet-kabelen og koble den til porten på baksiden av den trådløse ruteren er merket med "WLAN" eller "Internet", avhengig av merke / modell av ruteren.

3 Plugg den andre enden av kabelen til Ethernet-porten på baksiden av modemet.

4 Koble modemet til vegguttaket eller strømskinne. Det vil ta et minutt for modemet til makten tilbake opp og riktig initialisert. Du må kanskje også trykke "Reset" knappen på baksiden av modemet etter å plugge den inn igjen.

5 Finn dokumentasjonen som fulgte med den trådløse ruteren. Inne i denne håndboken vil være en unik web-adresse som skal brukes til å sette opp nettverksnavnet og sikkerhetskryptering av din nye trådløse nettverket. Det vil også være en standardpassordet med her at du trenger.

6 Skriv inn nettadressen i nettleseren din og trykk "Enter" på tastaturet. Skriv inn standardpassordet levert av håndboken.

7 Velg en "SSID" for det nye nettverket. Dette er navnet på det trådløse nettverket som vises senere.

8 Velg å passordbeskytte det nye nettverket, som er anbefalt, men ikke påkrevd. Velg "WPA" sikkerhetskryptering, da dette er en bedre krypteringsmetode enn "WEP". Velg et passord for å tildele denne krypteringen som er enkelt nok for deg å huske, men vanskelig for en autorisert bruker å gjette.

9 Klikk på "Apply" -knappen for å lagre endringene.

10 Velg det trådløse ikonet på skrivebordet. Beliggenheten vil variere avhengig av om du bruker en Windows eller Mac-maskin. På en Mac, er dette ikonet på høyre side av den øverste verktøylinjen. På en PC, er det på høyre side av bunnen verktøylinjen.

11 Velg navnet på det nye trådløse nettverket når det vises i "Tilgjengelige nettverk" liste etter å ha klikket på trådløsikonet.