Hvordan sette opp et bedriftsnettverk

Hvordan sette opp et bedriftsnettverk


Et selskap datanettverk er en kombinasjon av nettverksenheter, for eksempel nettverkskort og rutere, med enheter som bruker dem, for eksempel stasjonære datamaskiner. Holdes separat, forblir nettverk ufullstendig og ubrukelig. Koblet med et medium, slik som et nettverkskabelen, blir en krets dannet og et nettverk er opprettet.

Bruksanvisning

Nettverkskort Installasjon

1 Bestem hvilke datamaskiner trenger et nettverkskort installert ved å sjekke bruksanvisningen som fulgte med hver datamaskin. Dette kan også gjøres ved visuell inspeksjon av hver datamaskin. Mange datamaskiner leveres med en innebygd RJ45 nettverksport ofte plassert på baksiden av datamaskinen. Disse portene ser ut som overdimensjonerte telefonkontakter. Når de kommer innebygd, produsenten inkluderer vanligvis en slags visuell indikator til å skille mellom et modem og en nettverksport.

2 Slå av og helt koble hver datamaskin, oppgi hvor hver kabel ble koblet på hver datamaskin. Det skal ikke være noen kabler eller enheter tilkoblet datamaskinene før du fortsetter.

3 Åpne saken på en hvilken som helst datamaskin som ikke allerede har en nettverksport. Du må kanskje datamaskinen verktøysett for dette. Det er ingen produksjon standarder for sikring av tilfellene, så ta kontakt med bruksanvisningen for detaljerte instruksjoner.

4 Se etter en åpen PCI-port på hovedkortet. PCI-porter er typisk anordnet langs baksiden av maskinen. Hvis du ikke kan finne ut om det er noen ledige PCI porter, se datamaskinen bruksanvisningen. Når en ledig port blir funnet, midlertidig justere nettverkskortet med PCI-port slik at nettverksporten på kortet vender mot baksiden av datamaskinen. Dette vil hjelpe deg å avgjøre om det er en flyttbar PCI frontplate på datamaskinen saken. Hvis det er én, fjerner du det nå. Når du er ferdig, installere nettverkskortet i henhold til produsentens instruksjoner. Hvis det ikke er noen ledige PCI porter, må du vurdere å bruke en USB nettverksadapter, som kan settes inn i en ledig USB-port på datamaskinen.

5 Lukk datamaskindekslet, sette inn noen skruer som ble fjernet da den ble åpnet. Vær forsiktig så du ikke å koble noen av de interne kabler eller ledninger når du gjør det. Gjenta denne delen for hver datamaskin som er uten et nettverkskort.

Koble til komponentene

6 Plugg den ene enden av en CAT5e nettverkskabelen til nettverksporten på en av datamaskinene, og den andre enden av den samme kabelen til en ledig port på bryteren. Disse portene er utformet på en slik måte at kabelenden ikke kan settes inn feil. Pass på å skyve kabelen inn til du hører et klikk, eller når du føler motstand. Gjenta denne prosessen med hver datamaskin.

7 Koble strøm til bryteren, etter produsentens anvisninger, og slå den på.

8 Koble hver kabel fra trinn 2, § 1, til hver datamaskin. Referanse notatene som ble tatt da de ble frakoblet, hvis det er nødvendig. Når dette er fullført, strøm på hver datamaskin.

9 Kontroller at nettverket er i gang med å se på ladelysene på bryteren. Du må se i bruksanvisningen for å finne ut betydningen av indikator farger og deres blinkende mønstre, hvis noen. Hver port på svitsjen er nummerert og tilsvarer en indikatorlampe. Hvis en indikatorlampen ikke lyser, og du har en nettverkskabel koblet til den tilsvarende kontakten, må du koble kabelen fra bryteren og datamaskinen, og deretter koble den til igjen.

10 Tilpass det nye selskapet nettverket i henhold til bedriftens behov og krav.

Hint

  • Hvis et problem blir funnet, teste mistenkte komponent ved midlertidig å erstatte den med en som du vet fungerer. Hvis problemet forsvinner, erstatter arbeids komponent med den mistenkte komponent. Hvis problemet oppstår på nytt, er den mistenkte komponent sannsynlig defekt og må bli permanent erstattet.
  • Fra en nettverksadministrator synspunkt, USB nettverkskort åpne opp risikoen for tyveri. Disse adapterne er vanligvis små, diskret og lett tilgjengelig for alle som går forbi. Unngå dem der det er mulig.