Hvordan sette opp et Ethernet-LAN

Et lokalt nettverk (LAN) er en utmerket måte for en gruppe datamaskiner i et hjem eller kontor til å dele ressurser og en felles Internett-tilkobling. Med den høye hastigheten på Ethernet-teknologi og moderne plug-and-play (PNP) nettverk, sette opp en Ethernet LAN kan være en rask og enkel oppgave.

Bruksanvisning

1 Sett opp ruteren, huben eller svitsjen. De fleste moderne nettverkskomponenter er konfigurert til å fungere rett ut av boksen. Finn et sted som er sentrale for datamaskinene og koble nettverksenheten til et strømuttak. Hvis enheten vil tillate datamaskiner for å få tilgang til Internett, kobler du en Ethernet-kabel mellom nettverksenheten er "Uplink" eller "Modem" port og bredbåndsmodemet.

2 Finn Ethernet-port på datamaskinene. Finn Ethernet-porten på datamaskinen, de fleste moderne datamaskiner har innebygd Ethernet-adaptere med porten på baksiden eller på siden av maskinen.

3 Koble en Ethernet-kabel mellom datamaskinen og nettverksenheten. Hver ende av en Ethernet-kabel har en plastmodulplugg (kjent for teknofile som en RJ-45-kontakt). Rett inn pluggen i den ene enden av kabelen med datamaskinens Ethernet-port og skyv den bestemt, men forsiktig til den smetter på plass. Finn en åpen Ethernet-port på nettverksenheten og gjenta denne prosessen for å fullføre tilkoblingen mellom datamaskinen og nettverksenheten. Gjenta denne prosessen for hver datamaskin på nettverket.

4 Slå på datamaskinene og tillate dem å fullt starte opp. Hvis de var allerede på, erkjenner eventuelle nettverksmeldinger som kan ha dukket opp på skjermen.

5 Fullfør nettverksoppsettet på datamaskinen din. De fleste moderne datamaskiner bruker plug-and-play-teknologi til å automatisk konfigurere en nettverkstilkobling når et Ethernet-tilkobling er tilstede. På en datamaskin som kjører Microsoft Windows, høyreklikk på "My Network" ikonet på skrivebordet, velg TCP / IP adapter, klikk på "Properties", velg "IP-adresse", klikk på "Motta IP-adresse automatisk" og klikk "OK . " Hvis du bruker en Apple Macintosh-maskin, klikker du på Apple-logoen, velg "Systemvalg", klikk på "Network", velg "Ethernet adapter" i listen til venstre, klikk på "Avansert" og deretter "TCP / IP" og velg "Med DHCP" fra rullelisten. Etter å ha utført disse trinnene på din respektive datamaskinen, bør maskinen være koblet til LAN via Ethernet; gjenta denne prosessen for hver datamaskin på nettverket for å fullføre LAN.

Hint

  • Når datamaskinen er på Ethernet LAN, kan du tilordne andre harddisker som nettverksstasjoner, dele informasjon eller ressurser, og sende meldinger til andre brukere på nettverket.
  • Hvis datamaskinen ikke har en innebygd Ethernet-port, eksterne Ethernet-adaptere er tilgjengelig hos din lokale elektronikkforhandler.
  • Hvis Ethernet LAN er koblet til Internett, må du være sikker på å bruke en ruter som nettverksenheten; de fleste moderne rutere bruker innebygd brannmur for å legge til sikkerhet i nettverket ditt.