Hvordan sette opp et Ethernet-nettverk

En Ethernet-nettverk er et nettverk av datamaskiner som er koblet sammen med Ethernet-kabler, men nettverket kan også være trådløst eller bruke strømlinje adaptere. Lær det grunnleggende om hvordan du setter opp et Ethernet-nettverk i hjemmet, slik at hele familien kan dele bilder, videoer og annet innhold med hverandre.

Bruksanvisning

1 Koble modemet til Internett. Kabel Internett bruker et kabelmodem, vanligvis fra din internettleverandør, for å koble til en kabel jack. DSL vil også kreve et modem, men det vil koble til en telefonkontakt. De fleste Internett-leverandører vil utføre dette trinnet gratis på tidspunktet tjenesten begynner.

2 Sitt ruteren sted i nærheten av modem. Plugg i ruterens strømledningen og deretter snu ruteren rundt slik at baksiden av ruteren er synlig. Det bør være flere Ethernet-porter ligger her. En port vil holdes litt fra de andre, og dette er den port som trenger å motta den innkommende forbindelse fra Internett modem. Det bør være en lignende port på din Internett-modem (de fleste modemer har bare én slik port). Ta en Ethernet-kabel og koble den til Ethernet-porten på baksiden av modemet. Koble deretter den andre enden av kabelen til Ethernet-porten på ruteren.

3 Koble datamaskinene til ruteren for å fullføre nettverket. Ta en annen Ethernet-kabel og koble den til en av portene på baksiden av ruteren, og koble den andre enden til Ethernet-adapter på PC-en. Gjenta fremgangsmåten for den andre datamaskinen. Windows skal automatisk oppdage sammenhengen.

4 Endre Windows-innstillinger for å tillate deling av filer mellom datamaskiner. Gå til "Network and Sharing Center" i kontrollpanelet. Slå på alle alternativene og angi passord eventuelt for ekstra sikkerhet.

Hint

  • Hvis to datamaskiner er for langt unna til å bruke Ethernet-kabler, kan du bruke et trådløst nettverk. Kjøp en trådløs ruter i stedet for, ikke i tillegg til den normale ruter. Lag en forbindelse mellom ruteren og modemet. Dette vil skape en un-sikre trådløse nettverk. Se i ruterens manual for instruksjoner om hvordan å gjøre det trådløse nettverket sikkert.
  • For å lage en power-nettet, må du kjøpe to strømlinje adaptere. Kjør en Ethernet-kabel fra ruteren til en strømlinjeadapteren, og koble at adapteren inn i en stikkontakt. Plugg den andre adapteren inn i en stikkontakt i samme rom som den andre datamaskinen, og deretter kjøre en Ethernet-kabel fra den andre adapteren til den andre datamaskinen. Forbindelsen vil automatisk bli oppdaget av Windows, og trenger ikke å være sikret.
  • Nettverk adaptere kan ikke kobles til overspenningsvern.