Hvordan sette opp et sikkert trådløst nettverk

Hvordan sette opp et sikkert trådløst nettverk


Sette opp et trådløst nettverk vil tillate deg å kringkaste et signal fra en ruter til et område rundt hjemmet eller bedriften. Det er lurt å sikre nettverket slik at andre ikke får tilgang til dine personlige opplysninger, samt å hindre virus, spyware og malware.

Bruksanvisning

1 Test din Internett-tilkobling for å sikre at det fungerer.

2 Koble fra modemet for å slå den av.

3 Koble den trådløse ruteren til modemet ved hjelp av en Ethernet-kabel.

4 Koble modemet til Internett, WAN eller WLAN-porten på ruteren. Hvis datamaskinen er koblet til modemet, kobler du koble kabelen fra datamaskinen og koble den til Internett, WAN eller WLAN-porten på ruteren.

5 Koble til modemet og slå den på. Når den er koblet til Internett, koble til og slå på ruteren. Ruteren vil lyse opp når den er koblet til modemet.

6 Koble datamaskinen til en åpen port - en som ikke er merket Internett, WAN eller WLAN - på ruteren med en Ethernet-kabel. Slå på datamaskinen hvis det ikke er på allerede.

7 Åpne nettleseren og skriv inn adressen til ruteren konfigurasjonssiden. Denne informasjonen burde ha kommet med ruteren. Skriv inn standard brukernavn og passord, som også er oppført i produsentens instruksjoner.

8 Endre SSID til et navn som du vil kjenne igjen som nettverksnavnet, og som vil skille nettverket fra naboenes nettverk.

9 Aktiver WPA eller WPA2. Disse er sikkerhetsfunksjoner som krypterer informasjonen for å hindre potensielle angripere tilgang til nettverket. Etablere en nettverkssikkerhetsnøkkel eller passord.

10 Tilordne et administratorpassord og klikk "Lagre innstillinger", "Apply" eller "OK".