Hvordan sette opp et trådløst PCI-kort med en trådløs ruter

Hvordan sette opp et trådløst PCI-kort med en trådløs ruter


Et trådløst PCI-kort kan være nødvendig hvis du vil at din bærbare eller stasjonære datamaskinen for å plukke opp et trådløst signal. Når du er tilkoblet, sender den trådløse ruteren et signal som lar enhver datamaskin med et trådløst PCI-kort for å koble til Internett. Et trådløst PCI-kort er vanligvis en ekstern enhet som kobles til PCI-sporet på siden av den stasjonære eller bærbare datamaskin. Du må også opprette et nytt nettverk når du setter opp den trådløse ruteren.

Bruksanvisning

1 Slå av datamaskinen. Ta ut batteriet og koble fra maskinen fra stikkontakten hvis du bruker en bærbar datamaskin.

2 Sett inn PCI-kortet inn i datamaskinens ledig PCI-spor. PCI-sporet er en slank, rektangulær slot nær USB, Ethernet, og andre porter. PCI-kortet skal gli i sporet.

3 Restart datamaskinen.

4 Pakk den trådløse ruteren. Plugg den ene enden av Ethernet-kabelen (større telefonforbindelse) og til Ethernet-porten på baksiden av ruteren merket "Internett". Plugg den andre enden av Ethernet-kabelen til baksiden av kabel- eller DSL-modem merket "Internett". Den trådløse ruteren er nå koblet til modemet.

5 Plugg inn en ekstra Ethernet-kabelen fra ledig Ethernet-port på ruteren, og koble den andre enden av Ethernet-kabelen inn i ledig Ethernet-port på datamaskinen. Den trådløse ruteren er nå koblet til datamaskinen.

6 Plugg modemet og den trådløse ruteren inn i nærmeste stikkontakt.

7 Klikk på Start-menyen i operativsystemet og navigere til kontrollpanelet. Klikk på "Nettverk og Internett" og klikk på "Nettverks- og delingssenter". Klikk "Sett opp et nytt nettverk" og til slutt "Koble til Internett" (klikk "koble til et nettverk" hvis koble til Internett er ikke tilgjengelig).

8 Klikk på navnet til den trådløse ruteren. Vanligvis merkenavnet den trådløse ruteren (Netgear, Linksys, Cisco) vil bli oppført.

9 Lag et 10-sifret passord for din nye nettverket for å beskytte deg mot uautoriserte brukere får tilgang til Internett-tilkoblingen.

10 Åpne nettleseren (Firefox, Internet Explorer) og forsøke å få tilgang til et nettsted for å bekrefte tilkobling til Internett.